Ratnieks plāno atkāpties no Latvijas Studentu asociācijas vadītāja amata

Pēc publiskajiem paziņojumiem par piedāvājumu organizēt masu akcijas Valsts prezidenta Valda Zatlera atbalstam Edvards Ratnieks plāno atkāpties no Latvijas Studentu asociācijas (LSA) vadītāja amata.

Ratnieks aģentūrai BNS norādīja, ka "tādi plāni ir", tomēr gala lēmumu viņš pieņemšot tikai piektdien, jo vairākas studentu pašpārvaldes un rektori viņam ieteikuši šo soli tomēr pārdomāt.

Uz jautājumu, kāpēc tāds lēmums pieņemts, Ratnieks norādīja, ka pēc nākšanas klajā ar paziņojumu īsti nezina, kā turpināt strādāt - tā esot "ētiska dilemma".

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" norāda, ka Ratnieks pēc Zatlera rosinājuma atlaist Saeimu ticies ar kādu Jāni Griķi no Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA), kurš mudinājis viņu organizēt studentus Zatlera atbalstam. Lai gan Rīgas Juridiskā augstskola paziņojumā norobežojusies no mēģinājumiem saistīt augstskolas vārdu ar politiskajiem procesiem, trešdien rīta pusē Jāņa Griķa vārds vēl bijis atrodams augstskolas mājaslapā kā RJA Studentu asociācijas Sabiedrisko attiecību komitejas pārstāvis. Pēcpusdienā Griķa vārds no mājaslapas gan pazudis.

Drošības policijas pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa norādījusi, ka drošības iestādes ir informētas par piedāvājumu LSA prezidentam rīkot masu nekārtības. Taču oficiāla iesnieguma no Ratnieka nav, un ierosināt pārbaudi, balstoties tikai uz avīzes rakstu, nav pamata.

Ratnieks aģentūrai BNS pauda izbrīnu, kādēļ šāds iesniegums būtu vajadzīgs, bet norādīja, ka apsver iespēju tādu iesniegt.

Jau vēstīts, ka Ratnieks trešdien "Neatkarīgajā rīta avīzē" izteicās, ka viņam maija beigās zvanījis cilvēks no Rīgas Juridiskās augstskolas pašpārvaldes un aicinājis studentus iesaistīties akcijās, atbalstot Valsts prezidentu Valdi Zatleru, un par to solījis naudu no cilvēkiem, kas saistīti ar Sorosa fondu.

RJA Studentu asociācija noraidīja jebkādu saistību ar Ratnieka izteikumos minētajiem procesiem un aicināja viņu atkāpties no amata.

Arī "Sorosa fonds – Latvija" noraidīja izskanējušo informāciju, ka fonds it kā solījis naudu Ratniekam par Valsts prezidenta Valda Zatlera atbalstīšanu.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais