Grigule: viens no ZZS solījumiem vēlēšanās varētu būt atgriešanās pie pensiju indeksācijas

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) uzmanības centrā vienmēr bijis cilvēks, sociālie jautājumie un lauki, taču uz ārkārtas vēlēšanām, ja tādas būs jārīko, apvienība varētu iet ar solījumu atgriezties pie pensiju indeksācijas.

To trešdien publicētā intervijā "Latvijas Avīzē" norādījusi Saeimas deputāte Iveta Grigule (ZZS).

"ZZS vēl nav apspriedusi priekšvēlēšanu programmu, taču uzmanības centrā arvien esam turējuši cilvēku, sociālos jautājumus un laukus. Diemžēl pašlaik ceļas inflācija, un tas īpaši skar vecos ļaudis un trūcīgos. Tāpēc esam sākuši diskusiju par to, ka ir jāatgriežas pie pensiju indeksēšanas. Šķiet, robeža varētu būt pensijas līdz 165–200 latiem. Ir jāatrod nauda, lai to izdarītu! Tas varētu būt viens no jautājumiem, ar ko iesim uz vēlēšanām," iezīmējot priekšvēlēšanu kampaņas uzsvarus, atzinusi tautas priekšstāve.

Viņa arī atkārtoti paudusi atbalstu jaunievēlētajam prezidentam Andrim Bērziņam, uzsverot, ka prezidenta vēlēšanas un situācija ap tām saliedējusi ZZS un apvienība atbalstīs jaunievēlēto prezidentu "tik, cik viņam tas būs nepieciešams".

"Vēlreiz gribu uzsvērt, ka Bērziņa kungam vienmēr centrā būs cilvēks, viņš vedinās palielināt pensijas un samazināt nodokļu slogu, viņš cīnīsies par Eiropas naudām zemniekiem un ražotājiem," klāstījusi deputāte.

Savukārt, runājot par oligarhiem valstī, viņa vien piebildusi, ka ar šo problēmu būtu jāstrādā izmeklēšanas iestādēm, Ģenerālprokuratūrai un tiesām.

"[Ģenerālprokurors Ēriks] Kalnmeiera kungs ir teicis, ka prokuratūra nav izsludinājusi karu pret oligarhiem, tā vienkārši strādā un dara to, kas tai jādara, pilnīgi vienādi izturoties pret visiem. Esmu Saeimā septiņus mēnešus un šajā laikā oligarhiem pieskaitīto Ventspils mēru [Aivaru Lembergu] esmu satikusi reizes trīs. Vai esam pieņēmuši viņam īpaši labvēlīgus likumus? Es ne," viņa pavēstījusi.

Runājot par savu politisko nākotni, deputāte teikusi, ka jau saņēmusi piedāvājumu no ZZS piedalīties 11.Saeimas vēlēšanās no Vidzemes saraksta, no kura tautas priekšstāve ievēlēta arī 10.Saeimā. Par savām prioritātēm viņa atzinusi sociālos jautājumus un kultūru, īpaši domājot par latviskas kultūrvides saglabāšanu laukos.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.