Vilks: nodokļus nākamgad nav iespējams samazināt; arī celti tie netiks

Nodokļus nākamgad nav iespējams samazināt, bet arī celti tie netiks , otrdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica finanšu ministrs Andris Vilks.

Pēc viņa uzsvērtā, nodokļi nākamgad netiks celti. "Tā kā es te sēžu, es saku, es to nedarīšu! Kas nāks tālāk, ja kaut kādi populistiski noskaņoti finanšu ministri vai valdības pārstāvji, tad visādi brīnumi var būt. Es skaidri redzu, ka tas nav vajadzīgs. Mēs esam nosprauduši ceļu, kā konsolidāciju veikt, apejot nodokļus. Mēs to nedrīkstam darīt," teica finanšu ministrs.

Taču nodokļus samazināt jau nākamgad arī neesot iespējams. "Samazināt uz nākamo gadu mēs nevaram - tas ir skaidrs. 2013.gadā mums vajadzētu pavērties logiem - darba spēka nodokļiem, to es saredzu," teica Vilks.

Finanšu ministrs stāstīja, ka šogad vairāk nodokļi tiek iekasēti no ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumiem un tas ir viens no sarunu tematiem ar starptautiskajiem aizdevējiem, lai šie ieņēmumi tiktu ieskaitīti budžeta konsolidācijas pasākumos.

Savukārt, attiecībā uz nekustamā īpašuma nodokļa reformu lielākā apjomā būs iespējams veikt 2013.gadā. " Uz nākamo gadu valdībai ir mērķis iekasēt septiņus miljonus latu vairāk. Tā vispārīgi sakot - tur, kur ir lielāki nodokļi, tur vajadzētu samazināt, bet tur, kur ir mazāks, tur vajadzētu pieaugt. Septiņi miljoni latu pa visu Latviju, tā nav tomēr liela summa," teica Vilks. Viņš arī norādīja, ka pašvaldībām būtu jādod lielākas tiesības nodokļa iekasēšanā.

Vilks arī pauda cerību, ka neskatoties uz Saeimas vēlēšanām, valdība ar nākamā gada budžeta pieņemšanu nekavēsies.

Svarīgākais