PS pārstāvis Dāvis Stalts kritizē Štokenbergu un viņa uzskatus dēvē par ekstrēmiem

Partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) līdera Aigara Štokenberga izteikumi ir ekstrēmi, un, iespējams, viņam ir jāpamet "Vienotība", uz to publiskā atbildē Štokenbergam norāda "Pilsoniskās savienības" (PS) biedrs Dāvis Stalts.

Viņš trešdien izplatījis atbildi SCP līderim, reaģējot uz Štokenberga pausto žurnālistiem, ka no "Vienotības" aizies tie, kuri ir vairāk ekstrēmi un mazāk domā. Apvienību pametīšot tie, kas kurina naidu un mēģinot palielināt pretrunas.

Stalts ir viens no tiem PS biedriem, kas uzskata, ka PS vēl nav izdiskutēts jautājums par vienotas partijas izveidi no trim politiskajiem spēkiem. Viņš arī uzskata, ka PS nebūtu jāpiedalās "Vienotības" dibināšanā un jādomā par tuvināšanos Nacionālajai apvienībai.

Stalts kritizē Štokenberga pārliecību, ka jāveido kopīga valdība ar "Saskaņas centru", ko viņš vērtē kā ekstrēmu viedokli.

"Šādi uzskati, manuprāt, ir gan ekstrēmi, gan tieši nedomātājam raksturīgi, izsakoties Štokenberga vārdiem. Tāpēc gribu jautāt, vai tieši viņam nevajadzētu sekot paša teiktajam un pamest "Vienotību"? Pretēji tam, lai konstruktīvi ietu uz vēlēšanām un iegūtu vairākumu Saeimā, tiek veidota pesimistiska noskaņa, lai apvienotos ar "Saskaņas centru". Man un daudziem PS biedriem tā nešķiet pieņemama perspektīva "Vienotības" veidošanai," pavēstījis PS pārstāvis.

Viņš arī pauž viedokli, ka "Saskaņas centrā" pastāv tikpat liela oligarhu un naudas ietekme kā Tautas partijā, LPP/LC un Zaļo un zemnieku savienībā.

"Ja tautai tiek paziņots, ka sākusies cīņa pret oligarhiem, būtu arī jāpaziņo, pret kuriem tieši jeb kādām mērauklām tie mērojami, citādi var gadīties, ka kādā brīdī būs jācīnās pašiem pret sevi," pieļauj Stalts.

Viņš arī apliecina, ka līdz šim brīdim "Vienotībā" nav diskutēts par iespēju veidot kopīgu sarakstu ārkārtas vēlēšanām ar Nacionālo apvienību, kas, viņaprāt, dotu iespēju apvienot visus tos vēlētājus, kuriem mūsu valsts tiesiskuma pamatprincipi, latviešu valoda un kultūra ir lielākā vērtība. Tiekot meklētas visdažādākās partneru kombinācijas, absolūti ignorējot Nacionālo apvienību.

Stalts arī uzskata, ka Jānis Mārtiņš Skuja no partijas izslēgts nelikumīgi un šis lēmums nav spēkā. Štokenbergs to ir nodēvējis par "Vienotības" biedru rindu attīrīšanos no radikāļiem viedokļiem.

PS kongress gaidāms 11.jūnijā, kurā jāvēlē jauna valde un no jauna jāapstiprina rezolūcija par piedalīšanos partijas "Vienotība" veidošanā.

Stalts tajā grasās uzstāties ar runu, paziņojot, vai paliek PS vai no tās aiziet.

Partijas "Vienotība" dibināšanas kongress notiks 6.augustā.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.