Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Tautas partija uz kongresu sanāks jūlija sākumā

Tautas partijas (TP) valde kopā ar reģionu pārstāvjiem šodien plašākā lokā diskutēs par pašreizējo situāciju un tālāko politiskā spēka rīcību, bet jūlija sākumā partija plāno sanākt uz kongresu.

Viens no TP līderiem apvienības "Par labu Latviju" (PLL) Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Zalāns paplašinātās TP valdes sēdes nepieciešamību aģentūrai BNS pamatoja ar to, ka par partijas nākotnes jautājumiem vērts diskutēt plašākā lokā, vienlaikus gan uzsverot, ka visi lēmumi par TP nākotni un arī dalību gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās būtu jāpieņem kongresā.

"Patlaban vērts diskutēt par situāciju plašākā lokā, noskaidrot, kā reģionu cilvēki tālāk redz partijas rīcību," atzina politiķis un norādīja, ka paplašinātā valdes sēde sasaukta, lai noskaidrotu reģionu pārstāvju viedokļus un situācijas novērtējumu.

Viņaprāt, "jūnijs paies vēl "pēc 28.maija lēmuma" atmosfērā", savukārt jūlija sākumā TP plāno pulcēties kongresā, jo visi lēmumi par turpmāko darbību un startēšanu vēlēšanās tomēr būtu jāizlemj tajā.

Precīzs sanākšanas datums gan vēl neesot zināms, taču par to tikšot izlemts tuvākās nedēļas laikā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā uzreiz pēc Valsts prezidenta vēlēšanām Zalāns pauda pārliecību, ka PLL ietilpstošajiem spēkiem arī ārkārtas vēlēšanās vajadzētu startēt atsevišķi.

Viņš gan minēja, ka pagaidām par to apvienībā nav lemts, jo kongresā lēmums startēt atsevišķi pieņemts tikai attiecībā uz kārtējām vēlēšanām, tomēr viņa personīgais viedoklis ir, ka apvienībā ietilpstošajiem spēkiem tomēr būtu jādalās arī ārkārtas vēlēšanu gadījumā.

PLL Saeimas frakcijā darbojas trīs politisko spēku pārstāvji ‒ TP, LPP/LC un Liepājas partija.