ZZS rosina labot Satversmi un deputātus administratīvi sodīt bez balsojuma Saeimā

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāti iesnieguši grozījumus Satversmē, lai deputātus par administratīviem pārkāpumiem turpmāk varētu sodīt bez balsojuma Saeimā, liecina informācija Saeimas mājaslapā par deputātu iesniegtajiem likumprojektiem.

Deputāti rosina grozīt Satversmes 30.pantu, kas pašlaik paredz, ka bez Saeimas piekrišanas pret Saeimas deputātu nevar sākt kriminālvajāšanu vai uzlikt viņam administratīvu sodu. Pieci Saeimas deputāti rosina izslēgt no 30.panta vārdus – "vai uzlikt viņam administratīvo sodu".

Grozījumus Satversmē iesnieguši deputāti – Vitauts Staņa, Dace Reinika, Dana Reizniece-Ozola, Oskars Zīds. Kārlis Seržants.

Šie nav vienīgie Satversmes grozījumi, ko pēdējā laikā piedāvājuši tautas kalpi. Apvienība "Vienotība" rosinot svītrot no Satversmes normu, kas noteic, ka nepieciešama Saeimas piekrišana kratīšanas izdarīšanai pie Saeimas deputāta. Savukārt Nacionālā apvienība izstrādājusi grozījumu paketi Satversmes grozījumiem, kas vērsti uz tautas vēlētu prezidentu un viņa pilnvaru paplašināšanu.

Jau ziņots, ka savas likumdošanas iniciatīvas Saeimā iesniedzis arī Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Svarīgākais