Brigmanis neredz problēmu ar "Vienotību" strādāt koalīcijā

Apvienība "Vienotība" ceturtdien pēc balsojuma par prezidentu pulcējusies uz frakcijas sēdi, lai lemtu par turpmāko rīcību, savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis neredz problēmu arī turpmāk strādāt kopā ar līdzšinējiem koalīcijas partneriem.

"Vienotības" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis žurnālistiem atzina, ka balsojums "nav nekas tāds, par ko mums būtu jāmēģina nekavējoties sodīt mūsu partneri, jo tiesiskuma pārkāpumu jau nav". "Acīmredzot balsu vairākums bija vienojušies ‒ ZZS un "Saskaņas centrs".. izrādījās, ka balsu skaits pietiek oponentiem," teica Zaķis.

Uz jautājumu, kā varētu mainīties "Vienotības" attieksme pret ZZS, Zaķis apliecināja, ka apvienība būšot daudz uzmanīgāka pret ZZS jautājumos, kas saistās ar tiesiskuma jomu. Viņam bija grūti pateikt, kas tālāk notiks ar valdību. Tomēr Zaķis nepiekrita apgalvojumam, ka pašlaik ir mazākuma valdība.

Savukārt Brigmanis sacīja, ka Saeimai, kas faktiski jau ir atlaista, godam ir jānostrādā atlikušie mēneši līdz ārkārtas vēlēšanām. "Kopumā Saeima šo darbu ir tiesīga un viņai ir pienākums pabeigt godam, zaudēt godam. Tas nozīmē, ka nevar atlikušos mēnešus nodarboties tikai ar priekšvēlēšanu kampaņu," klāstīja Brigmanis.

Saeimai atlikušajā laikā vajadzētu nopietni pārdomāt Valda Zatlera paziņojumā minēto, un arī ZZS esot gatava iesaistīties debatēs gan par deputāta imunitāti, gan partiju kasēm un citiem jautājumiem. "Šie signāli ir pietiekami skaidri un gaiši pateikti. Neatkarīgi no tā, kurš prezidents ir ievēlēts, tie ir jāpilda," pastāstīja Brigmanis.

Viņš arī norādīja, ka svarīgs ir valdības darbs, lai nodrošinātu valsts saimniecisko darbību. "Šie četri mēneši ‒ ir jāatrod spēks strādāt," uzsvēra Brigmanis.

Brigmanis apliecināja, ka ZZS nav problēmu strādāt ar "Vienotību" koalīcijā un valdībā.

ZZS līderis apliecināja, ka abās vēlēšanu kārtās balsojis par Zatleru.

Uz jautājumu, vai Andris Bērziņš ir morāli tiesīgi ievēlēts, Brigmanis atzina, ka tas būs atkarīgs tikai no jaunievēlētā prezidenta, kā viņš sevi pozicionēs sabiedrībā. "Kādi būs viņa darbi, vai darbi sakritīs ar vārdiem," viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien otrajā vēlēšanu kārtā par prezidentu ievēlēja Saeimas deputātu eksbaņķieri Andri Bērziņu (ZZS), kurš guva 53 deputātu atbalstu. Pirmajā kārtā par viņu nobalsoja 50 deputātu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.