Debatēs pirms balsojuma par Valsts prezidentu 29 runātāji

Debatēs, kas ceturtdien notiek Saeimā pirms balsojuma par nākamo Valsts prezidentu, kopumā pieteikušies 29 runātāji - 28 tautas kalpi un premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Sākotnēji debatēs nepieteicās neviens no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un apvienības "Par labu Latviju" (PLL) frakcijām, liecinēja informācija Saeimas mājas lapā. Taču pēc sēdes pārtraukuma debatēm pieteicās vēl vairāki deputāti, viņu vidū arī ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Līdaka.

Tādējādi no "Vienotības" frakcijas pirms balsojuma par Valsts prezidentu debatēs uzstājas 16 deputāti, no Nacionālās apvienības – četri, no "Saskaņas centra" (SC) seši, no ZZS - viens, kā arī Saeimas tribīnē kāpa pie frakcijām nepiederošais deputāts Visvaldis Lācis.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta vēlēšanām izvirzīti divi kandidāti – esošais prezidents Valdis Zatlers un eksbaņķieris Andris Bērziņš, kas Saeimā pārstāv ZZS frakciju.

Pēc Zatlera sestdienas uzrunas tautai, kurā viņš paziņoja, ka rosina Saeimas atlaišanu, daļa deputātu mainīja iepriekš pausto atbalstu Zatleram.

Jau ziņots, ka PLL, ZZS un SC Saeimas frakciju vadītāji paziņojuši, ka viņiem balsojumā par Valsts prezidentu būs brīvais balsojums.

Svarīgākais