Zatlers neuzskata, ka tautas atzinību ieguvis tikai pēc sestdienas paziņojuma

Esošais Valsts prezidents Valdis Zatlers neuzskata, ka viņš tautas atzinību ieguvis tikai pēc sestdienas paziņojuma, kurā viņš rosināja 10.Saeimas atlaišanu.

Tā Zatlers sacīja intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) tiešraidē no parlamenta ēkas. Arī Zatlers uzturas Saeimas namā, kur ceturtdien risinās jauna Valsts prezidenta vēlēšanas.

"Prezidentam ir jābūt dienu no dienas, visu četru gadu laikā. Jūs neko nevarat izdarīt ne ar kādu populistisku vai drosmīgu lēmumu vienā dienā. Uzticēšanās ir jāiegūst kopš pirmās dienas, kad prezidents stājas amatā. Jāiet cauri visām grūtībām, kurām es esmu gājis cauri, un man ir liels gandarījums par to reakciju, kāda bija pirms četriem gadiem un šodien, tā ir tomēr ar pozitīvu noskaņu un pozitīvu zīmi. To nevar panākt vienkārši ar fikso ideju," uzskata Zatlers.

Pirms četriem gadiem sapulcējušies cilvēki pie Saeimas Zatleram pārmeta tā saucamo aplokšņu lietu – pateicību ņemšanu no pacientiem savas ārsta prakses laikā.

Zatlers uzsvēra, ka ceturtdien cilvēki, kas sapulcējušies pie Saeimas, ir priecīgi.

Viņš arī pauda gandarījumu par daudzajiem pozitīvajiem notikumiem pēdējo dienu laikā, kam citkārt būtu vajadzīgi gadi.

"Mana ģimene ir pārliecināta par mani," sieva novēlējusi veiksmi, televīzijai atzina Zatlers.

Valsts prezidenta vēlēšanām virzīti divi kandidāti – Zatlers un eksbaņķieris Andris Bērziņš (Zaļo un zemnieku savienība).

Svarīgākais