Dombrovskis prezidenta vēlēšanu priekšvakarā apliecina pilnu "Vienotības" atbalstu Zatleram

Esošais Valsts prezidents Valdis Zatlers var rēķināties ar pilnu apvienības "Vienotība" frakcijas atbalstu prezidenta vēlēšanās ceturtdien, vēlēšanu priekšvakarā apliecināja premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Dombrovskis intervijā "Radio 101" trešdien sacīja, ka apvienība trešdien lēmusi par prezidenta vēlēšanām, un apliecināja visu frakcijas 33 deputātu vienprātīgu atbalstu Zatleram.

"Šodien "Vienotības" frakcijā šo jautājumu pārrunājām, un Zatlera kungs var rēķināties ar pilnīgu "Vienotības" atbalstu rītdienas prezidenta vēlēšanās," teica Dombrovskis.

Viņš gan nevēlējās prognozēt prezidenta vēlēšanu iznākumu. Uz jautājumu, vai "Vienotība" varētu apsvērt Ingunas Sudrabas kandidatūru, premjers atbildēja, ka apvienība atbalstīs Zatleru un par citām kandidatūrām nedomā.

Premjers arī atkārtoja, ka apvienība atbalsta Zatlera lēmumu rosināt Saeimas atlaišanu, jo prezidents ir izvirzījis svarīgu uzdevumu – būtiski samazināt oligarhu lomu politikā, kas saskan ar viņa pārstāvētā politiskā spēka principiem. Vienlaikus gan Dombrovskis pauda bažas par šā lēmuma ietekmi uz valsts finansiālo situāciju.

"Galvenā šā lēmuma ietekme būs caur finanšu tirgus reakcijām, par kādām procentlikmēm valsts varēs aizņemties, lai finansētu savu budžeta deficītu.. un cik papildus valsts budžetam izmaksās šis lēmums caur augstākām procentu likmēm. Valdības uzdevums ir strādāt pie tā, lai šī ietekme būtu minimāla," klāstīja premjers.

Prezidenta vēlēšanas būs ceturtdien. "Vienotība" izvirzīja Zatleru prezidenta amatam.

Svarīgākais