"Vienotība" līdz augustam plāno pārtapt vienā partijā

Apvienība "Vienotība" līdz šā gada augustam plāno pārtapt vienā partijā, aģentūrai BNS pavēstīja "Vienotības" valdes loceklis Artis Pabriks ("Sabiedrība citai politikai").

Neviens apvienības valdes loceklis pirmdien valdes sēdē pret šādu lēmumu nebalsoja, bet viens valdes loceklis atturējās.

Premjers un "Vienotības" valdes loceklis Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks") žurnālistiem sacīja, ka nolemts partiju dibināt līdz 6.augustam. Lēmums par to bijis teju vienbalsīgs. Šis datums izvēlēts, jo līdz tam laikam iespējams veikt visus nepieciešamos priekšdarbus.

"Vienotības" vadītāja Solvita Āboltiņa ("Jaunais laiks") žurnālistiem norādīja, ka apvienībā ietilpstošajai "Pilsoniskajai savienībai" (PS) vispirms ir jāatrisina pārpratums saistībā ar kopsapulci, jo Uzņēmumu reģistrs atteicis reģistrēt tajā pieņemtos lēmumus. Šajā kopsapulcē arī tika pieņemts lēmums par PS dalību partijā "Vienotība".

Partija "Vienotība" taps, vēlākais, līdz 6.augustam, uzsvēra Āboltiņa. Paredzēts, ka līdz nedēļas nogalei tiks sagatavots reorganizācijas līguma projekts, kā arī topošās partijas statūtu projekts. Savukārt partijas programma pamatā tiks veidota uz apvienības priekšvēlēšanu programmu.

Savukārt PS līdere Sandra Kalniete žurnālistiem pastāstīja, ka lēmumu par partijas izveidi jau uz ārkārtas vēlēšanām atbalstījis valdes vairākums, un atzina, ka PS biedru vidū ir dažādi viedokļi par šo lēmumu. Taču arī, piemēram, "Jaunajā laikā" atsevišķi biedri domājot citādi.

"Tomēr solījumu vēlētājiem veidot vienu partiju mēs pildīsim," sacīja Kalniete.

"Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota aģentūru BNS informēja, ka "Vienotību" veidojošās partijas pirmdien arī vienojušās veikt visus nepieciešamos juridiskos priekšdarbus, lai apvienību pārveidotu par vienotu partiju, "šādi turpinot sākto politisko spēku konsolidācijas procesu, saglabājot tajā caurredzamību un atvērtību, veidojot godīgu, atbildīgu un kompetentu politiku".

"Mūsu mērķis ir progresīva un ilgtspējīga Latvija, Baltijas līdere svarīgākajos dzīves kvalitātes, tautas attīstības un globālās konkurētspējas rādītājos. Mēs esam par Latviju – brīvu no korupcijas, oligarhu varas un vadonisma," teikts apvienības valdes paziņojumā.

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais