Šlesers pārliecināts, ka Zatlers vēlas pārņemt varu valstī

Saeimas deputāts Ainārs Šlesers ir pārliecināts, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers vēlas pārņemt varu valstī - līdzīgi kā to 1934.gadā izdarījis Kārlis Ulmanis. Šlesers par 99% ir pārliecināts, ka Zatlers dibinās savu politisko spēku.

"Viņš šobrīd pats ir partija. Viņam jākomunicē pa tiešo ar tautu. Tauta, viennozīmīgi, noslaucīs gan "Vienotību", gan daudzus citus, lai tikai atbalstītu Zatleru.. Šodien Zatlers ir gana spēcīgs, lai pats diktētu nosacījumus. Un, kāpēc viņam nekļūt par prezidentu, neiecelt savu premjeru? Piemēram, Rinkēvičs [Edgars]. Ļoti labs kancelejas vadītājs, profesionāls.. Viņam ir 51% Saeimā, ideāls modelis. Bez apvērsuma, bez konstitucionālām izmaiņām," pirmdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Šlesers, runājot par Zatlera iespējamajiem nākotnes plāniem.

Viņš arī pastāstīja, ka ar Valsts prezidentu ir draudzīgās attiecībās, prezidents, piemēram, sveicis Šleseru ar dēla nākšanu pasaulē pagājušajā nedēļā. "Man ar viņu ir ļoti draudzīgas attiecības. Mēs esam uz 'Tu' esam runājuši, kad žurnālisti nav klāt. Mēs esam apsprieduši daudzas lietas. Tajā skaitā, pirms sešām, septiņām dienām, kad manā ģimenē piedzima puika, viņš gan zvanīja, gan sūtīja apsveikumus, draudzīgi un tā tālāk," klāstīja deputāts.

Taču, pēc Šlesera domā, šobrīd Zatleram esot politiskas ambīcijas, kas arī skaidrojot prezidenta aktīvo rīcību.

"Zatlers diezgan varonīgi nostājies cīņā ar oligarhiem. Viņš ir aizmirsis, ka pirms divām nedēļām viņš ir pusdienojis labā noskaņā, dzerot sarkanvīnu, ar Aivaru Lembergu un runājis par savu pārvēlēšanu. Es varu pateikt to, ka arī man ir bijušas tikšanās ar Valdi Zatleru. Mums ir bijušas sarunas un pēdējā saruna bija saistībā ar to, kad parādījās likumprojekta virzība par viendzimuma laulību legalizēšanu. Prezidents kaut kā bija izteicies, ka viņš ir gatavs to atbalstīt, bet es pateicu, ka tādā gadījumā es par Valdi Zatleru nebalsošu. Man bija zvans no prezidenta un saka: "Ainār, kā tad tā ir sanācis, tas ir kāds pārpratums, jo es neesmu domājis atbalstīt viendzimuma laulības". Es saku: "Valdi, publiski tā ir izskanējis. Kamēr tu neatsauksi šo ziņu, es nekādā gadījumā nebūšu gatavs par tevi balsot," notikums atstāstīja Šlesers.

Viņš ir pārliecināts, ka Valsts prezidentam, visticamāk, ir plāns 'B'. "Viņš apzinās, ka viņu šī Saeima neievelēs. Viņš ir gana jauns, viņš nevēlas atgriezties ārsta arodā, viņam politika ir iepatikusies, pēdējā laikā viņš ir pietiekami audzis, veiksmīgi arī darbojies. Viņš ir pieņēmis lēmumu būt prezidents, nevis kuru var raustīt un ietekmēt, bet pieņēmis lēmumu dibināt savu partiju. Te ir divi varianti iespējami - ja Zatlers tiek ievēlēts, viņš jebkurā gadījumā dibina partiju, un tas, principā, varētu tikt pielīdzināms Putina modelim. To ko 30.gados izdarīja Kārlis Ulmanis - nelikumīgi pārņēma varu ar apvērsumu, šodien viņam ir gana liels tautas atbalsts, viņš var nodibināt partiju," prognozē Šlesers.

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais