Dombrovskis: SC iesaistei valdībā trūkst loģikas [papildināts]

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība") norāda, ka pašlaik trūkst iekšējas loģikas "Saskaņas centra" (SC) iesaistīšanai valdībā.

Dombrovskis svētdienas vakarā pēc "Vienotības" valdes sēdes žurnālistiem atgādināja, ka pret kratīšanām Aināra Šlesera dzīvesvietās iestājās gan Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), gan apvienība "Par labu Latviju", gan SC. Līdz ar to "nav skaidrs, kāpēc "Saskaņas centrs" par šo balsojumu kā īpaši jāapbalvo," teica Dombrovskis.

"Pašreiz jautājums par "Saskaņas centra" pēkšņu aicināšanu valdībā nav dienas kārtībā," teica Dombrovskis, tomēr neizslēdzot tālāku sadarbību ar Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem: "Perspektīvā mēs neizslēdzam sadarbību."

Pirmdien "Vienotība" gatavojas nopietnai sarunai ar koalīcijas partneri ZZS. Pēc Āboltiņas vārdiem, tā būs saruna "par tiesiskuma mīdīšanu ar kājām". Viņa uzskata, ka arī SC dara to.

"Mēs gribam saprast viņu [ZZS] vērtējumu, kāda varētu būt viņu turpmākā rīcība par jautājumiem, kas skar tiesiskumu - nulles deklarācijas likums, partiju finansēšanas likums. Tie varētu būt arī vēl daži citi jautājumi," pavēstīja Āboltiņa.

"Es aicinātu paskatīties patiesībai acīs par to, kāda ir ievēlēta 10.Saeima. Mūsu vēlētājs diezgan uzstājīgi apstiprināja to, ka viņš vēlas, lai valdība tiktu veidota ar zaļajiem zemniekiem, vēl tika pieminēta "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK. Šobrīd prezidents aicina veidot citu koalīciju ar "Saskaņas centru". Drīzāk mums ir jājautā savam vēlētājam, vai viņš ir gatavs šādas nostājas maiņai un šādā brīdī, jo mūs tomēr ievēlējuši vēlētāji, un ir svarīgi saprast viņu viedokli," sacīja Āboltiņa.

"Vakar es uzdevu prezidentam jautājumu, vai viņš uzskata, ka cena par viņa atkārtotu ievēlēšanu ir tā, ka "Saskaņas centrs" ir valdībā, es diemžēl atbildi nesaņēmi," teica Āboltiņa.

Viņa arī pauda "Vienotības" atbalstu Zatlera lēmumam rosināt Saeimas atlaišanu, jo tas vērsts uz tiesiskuma stiprināšanu, kas ir arī viena no apvienības vērtībām.

"Vienotības" valde pirmdien vēl turpinās diskusijas par turpmāko rīcību.