PS iestājas par valdības stabilitāti, pašlaik neredz iespēju SC iekļaut valdībā

"Pilsoniskā savienība" (PS) iestājas par valdības stabilitāti un stingri atbalsta Valda Zatlera kandidatūru prezidenta vēlēšanās.

PS valdes loceklis Kārlis Šadurskis žurnālistiem pēc PS valdes sēdes svētdienas vakarā sacīja, ka pašreiz ir svarīgi nodrošināt valdības stabilitāti un jautājums par SC iekļaušanu valdībā nav diskutējams. Vienlaikus viņš atzina, ka SC "ir svarīga loma šajos procesos, pirmkārt, pozicionējoties prezidenta vēlēšanām, otrkārt, pārskatot attieksmi oligarhu piesegšanā", kā arī, ievērojot tos principus, par kuriem runāts veidojot Valda Dombrovska otro valdību.

Uz jautājumu, vai gadījumā, ja SC ievēro šos principus, varētu runāt par viņu iesaisti valdībā, Šadurskis atbildēja: "Tad tā ir cita partija "Saskaņas centrs". Man nav iebildumu pret nosaukumu, man ir iebildumu pret to politiku, ko partija realizē".

PS prezidenta vēlēšanās stingri atbalstīs Zatleru un aicinās visus politiskos spēkus Saeimā atbalstīt esošo prezidentu. Viņš arī pauda viedokli, ka ZZS loma valdībā samazināsies, jo apvienība ir "morāli zaudējusi ar atbalstu iespējamā noziedzīgā grupējuma piesegšanā".

PS arī aicinās "Vienotības" valdi noteikt Saeimai vairākus uzdevumus, pirmkārt, sakārtot partiju finansēšanas likumu attiecībā uz priekšvēlēšanu aģitāciju, lai tiktu mazināta naudas ietekme. Šīm izmaiņām vajadzētu stāties spēkā jau uz gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. Tāpat Saeimai svarīgs uzdevumus ir neatpalikt no grafika attiecībā uz sākumdeklarēšanās likumu, kā arī pieņemt Fiskālās disciplīnas likumu un ar to saistītos iespējamos grozījumus Satversmē.

Svētdien pulksten 19 sākusies "Vienotības" valdes sēde, kurā apspriedīs situāciju pēc Valsts prezidenta paziņojuma ierosināt Saeimas atlaišanu.