Sesks: prezidenta lēmums ir jārespektē, bet priekšā nestāv svētku sajūta

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, vērtējot Valsts prezidenta Valda Zatlera rosinājumu atlaist 10. Saeimu, atzīst, ka prezidenta lēmums ir jārespektē, tomēr nestāv priekšā svētku sajūta.

Viņš norādīja, ka šobrīd ir cilvēcīgi saprotams emocionālais stāvoklis sabiedrībā, kas pozitīvi vērtē Saeimas atlaišanu, bet vienlaikus ir bažas par nestabilo valsts ekonomisko stāvokli.

„Šobrīd ir skaidrs, ka ir sākusies priekšvēlēšanu cīņa un drudzis, taču politiskā polemika nav tas faktors, kas veicinās ekonomikas atlabšanu, iedrošinās investorus būvēt jaunas rūpnīcas un veidot jaunas darba vietas. Tas būs solījumus laiks un mēs jau esam pieraduši pie tā, cik no tiem solījumiem, ko priekšvēlēšanu laikā potenciālie Saeimas deputāti izsaka, realizējas. Baidos, ka šobrīd piebremzēsies arī kādi būtiski lēmumi, kuri ir saistīti ar valsts attīstību dažādās nozarēs, jo šobrīd drosmīgi lēmumi valsts ekonomikas atlabšanas vārdā diez vai tiks pieņemti,” sacīja Liepājas mērs.

Liepājas mērs norādīja - ņemot vērā to, cik liela plaisa izveidojusies starp valsts pārvaldi, Saeimu un tautu, viņam personīgi Zatlera paziņojums nebija pārsteigums. „Tas bija prognozējams,” sacīja Liepājas mērs.

Tomēr Sesks uzskata, ka viens no iemesliem, kāpēc Zatlers nolēma rosināt Saeimas atlaišanu ir tas, ka viņš no partijām nav guvis pārliecinošu atbalstu pārvēlēšanai.

„Manā skatījumā prezidenta svarīgākais darbs ir stiprināt tautas ticību un paļāvību varai. Te ir jautājums, kā tas līdz šim ir izdevies. Šajā brīdī ir jārespektē viņa lēmums un tauta patlaban ir tā vienīgā vara, kas var izlemt vai būt šādai Saeimai vai savādākai. Tas ir katra personisks lēmums un atbildība,” akcentēja Liepājas domes priekšsēdētājs.

Sesks un viņa vadītās „Liepājas partijas” biedri pirmdien tiksies ar Zatleri, kā arī otro prezidenta amata kandidātu Andris Bērziņu.

„Prezidenta vēlēšanas jau nav atceltas,” sacīja Sesks. Jau vēstīts, ka Zatlers sestdienas vakarā paziņoja, ka rosina atlaist 10.Saeimu.