Dzintars Zaķis Zatlera lēmumu dēvē par savdabīgu

Partiju apvienības "Vienotība" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis Valsts prezidenta lēmumu rosināt Saeimas atlaišanu nodēvējis par savdabīgu.

Aģentūrai BNS viņš sacīja, ka "Zatlera lēmums ir diezgan savdabībs," norādot, ka prezidents šādu lēmumu drīzāk varēja pieņēmt 9.Saeimas laikā.

"Šādi rīkoties viņš varēja drīzāk pāris reizes devītās Saeimas laikā," atzina Zaķis un atzīmēja, ka "otrkārt, brīdī, kad Dombrovska [Ministru prezidenta Valda Dombrovska] valdība ir padarījusi vislielāko daļu no darba, kas saistīts ar krīzes pārvarēšanu, un tagad, kad krīze ir pārvarēta, izteikt nosacīto neuzticību Dombrovska valdībai tādā veidā ir savdabīgi."

Šobrīd vēl nav zināms "Vienotības" tālākais rīcības plāns. "Kā rīkosies "Vienotība" uzreiz atbildēt nevaru, būs valdes gan frakcijas sēde, tad arī izdomāsim, kā rīkosimies tālāk," informēja Zaķis un pagaidam arī neprognozēja referenduma iznākumu.

Latvijā

Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai iesniegtie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā paredz no 2025.gada palielināt visas transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes par 10%.