ZZS valde pirmdien apspriedīs iespējamo vadības maiņu

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde pirmdien apspriedīs iespējamo vadības maiņu, jo līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Raimonds Vējonis (Latvijas Zaļā partija, LZP) apsver iespēju atstāt šo amatu.

ZZS valdes loceklis un Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis (Latvijas Zemnieku savienība, LZS) aģentūrai BNS apliecināja, ka ar Vējoni nav runājis, taču šī situācija tikšot apspriesta pirmdien apvienības valdes sēdē.

Savukārt ZZS valdes loceklis un Vējoņa padomnieks Indriķis Putniņš (LZS) aģentūrai BNS pastāstīja, ka Vējonis otrdien LZP valdes sēdē kolēģiem esot norādījis, ka, viņaprāt, būtu laiks rotācijas kārtībā mainīt ZZS vadību, to atkal nododot LZS pārstāvim. Arī ministra pārstāve Maija Pētermane aģentūrai BNS apstiprināja, ka Vējonis apsver iespēju atstāt apvienības vadītāja amatu.

"ZZS vadība regulāri tiek mainīta rotācijas kārtībā. Bija Ingrīda Ūdre no LZS, tad Indulis Emsis, tad Mārtiņš Roze, tad Vējonis vairākus gadus. Tā kā pa vidu bija vēlēšanas un LZS neuzstāja uz vadītāja maiņu, arī Vējonis nemainījās. Taču tagad klāt ir nākusi reģionālo lietu ministrija kopā ar e-lietām, un Vējonis vēlas vairāk laika veltīt pašvaldību un e-lietām, kā arī vides lietām, nevis politiskajiem jautājumiem," sacīja Vējoņa pārstāve.

Arī Putniņš atzina, ka šī situācija tikšot apspriesta vistuvākajā laikā.

Putniņš nepiekrita medijos izskanējušajam apgalvojumam, ka Vējonis vēlas atkāpties, jo nevarot uzņemties atbildību par prezidenta amata kandidāta izraudzīšanos, kam pieci ZZS Saeimas frakcijas deputāti izvirzījuši kolēģi Andri Bērziņu.

No LZS valdē pašlaik ir Brigmanis, Putniņš, satiksmes ministrs Uldis Augulis un Jelgavas mērs Andris Rāviņš. Savukārt LZP apvienības valdē pārstāv Vējonis, Viesturs Silenieks un Edgars Tavars.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais