Dombrovskis pārliecināts, ka viņam nav interešu konflikta

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") ir pārliecināts, ka viņam nav interešu konflikta, ko pašlaik vērtē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Lūgts komentēt situāciju, ka KNAB pašlaik pārbauda Dombrovska iespējamo interešu konfliktu, savukārt vienlaikus tiek veikta pārbaude par KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstību amatam, Dombrovskis žurnālistus aicināja nesaistīt šos jautājumus.

"Es nedomāju, ka šie jautājumi būtu tieši saistāmi. Pārbaudi par Vilnīša kunga atbilstību ieņemajamam amatam veic ģenerālprokurora vadīta komisija. Es nedomāju, ka šeit būtu kas tieši jāsaista, turklāt šī komisija ir izveidota krietnu laiku iepriekš, un mēs zinām arī priekšvēsturi, kādā šī komisija ir tapusi un kādas ir problēmas KNAB iekšienē," otrdien pēc valdības sēdes uzsvēra Dombrovskis.

Viņš arī nedomā, ka KNAB pārbaudi par Dombrovska iespējamo interešu konfliktu ir sācis, atspēlējoties lēmumam par komisijas izveidi.

"Es pašreiz šādu iespēju nepieļauju. Mēs zinām, ka atsevišķi mediji ir vērsušies KNAB, un, ja KNAB šo pārbaudi sāks, tas to arī pabeigs. Esmu pārliecināts, ka nekāda interešu konflikta tur nav," norādīja Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka KNAB ir sācis pārbaudi par to, vai premjers neatrodas interešu konfliktā.

Portāls "pietiek.com", kurš vērsās KNAB, iepriekš vēstīja, ka saistībā ar Dombrovski portāla iesniegumos norādīts uz publiskoto informāciju, ka premjers lielāko daļu savu uzkrājumu ieguldījis savas padomnieces Sandras Bukanes dzīvesbiedra un savas dzīvesbiedres uzņēmumos "Land Development" un "Solid Realty".

Vienlaikus premjers ar savu faktisko – Civillikuma izpratnē – biznesa partneri Bukani parakstījis darba līgumu, pieņemot viņu darbā par savu padomnieci.

Dombrovskis daudzkārt piedalījies arī lēmumu pieņemšanā par "Latvijas Hipotēku un zemes banku", kura ir ļoti liela "Land Development" kreditore un no kuras labvēlības pret firmu pašreizējos tirgus apstākļos ir tieši atkarīga Dombrovska ieguldījumu nākotne.