Dombrava maina viedokli par Zatleru, uztraucoties par prokrievisku kandidātu

Jaunais politiķis no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava, kurš iepriekš paudis kritisku viedokli par Valda Zatlera pārvēlēšanu Valsts prezidenta amatā uz otro prezidentūras termiņu, viņu tomēr atbalstīs, jo baidās no nezināmā kandidāta, kas varētu parādīties pēdējā brīdī.

Viņš mainījis savu viedokli arī tāpēc, ka Nacionālajai apvienībai nav izdevies izvirzīt savu kandidātu, lai gan tāds bija mērķis, konsultējoties ar inteliģences pārstāvjiem.

"Zatlers nav pats ideālākais kandidāts, bet iezīmējas iespēja, ka varētu parādīties prokrievisks kandidāts," sacīja Dombrava pēc Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas deputātu tikšanās ar Zatleru, pēc kuras nolemts atbalstīt Zatlera pārvēlēšanu.

Dombrava apliecināja, ka pirmajā kārtā balsos par Zatleru, taču atšķirībā no savas Saeimas frakcijas līderiem viņš pauda šaubas, ka Zatlers gūs panākumus. "Nav skaidrības, vai Zatleru izdosies ievēlēt pirmajā kārtā," sprieda Dombrava.

Viņš pauda cerību, ka Zatlers pēc ievēlēšanas savu stāju saglabās un būs nacionāli noskaņots.

"Bija vairāki pozitīvi aspekti, bet nekas jau nav beidzies. Ceru, ka savu stāju Zatlers saglabās, un viņš būs nacionāli noskaņots kandidāts," norādīja Dombrava.

Jau ziņots, ka Nacionālās apvienības Saeimas frakcija ceturtdien pavēstīja, ka atbalstīs Valsts prezidentu Valdi Zatleru otrajam prezidentūras termiņam.

Ziņots arī, ka pēc Zatlera lekcijas Latvijas Universitātē par četros gados paveikto un nākotnes programmu Dombrava teica, ka Zatlera runa viņā nostiprinājusi pārliecību, ka pašreizējā prezidenta palikšanu amatā uz vēl vienu termiņu viņš neatbalstīs.

"Sadzirdēju nosvēršanos ģeopolitiski Krievijas virzienā. Šīs dienas uzstāšanās nostiprināja pārliecību, ka, visticamāk, viņu nevar atbalstīt prezidenta amatā," toreiz sacīja Dombrava.

Viņš kā negatīvo minēja runā saklausīto pilsonības izdalīšanu visiem padomju laikā nelegāli iebraukušo imigrantu bērniem, sapni par Krievijas–Latvijas ātrgaitas dzelzceļu, kas esot utopisks. Taču labi uzsvari esot bijuši saistībā ar demogrāfiju.

Toreiz viņš pastāstīja, ka Nacionālajai apvienībai par prezidentu, visticamāk, būšot brīvais balsojums.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.