KNAB priekšnieks Vilnītis lems, vai sodīt no amata atstādināto Vilku

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) pabeigta disciplinārlietas izmeklēšana pret KNAB priekšnieka vietnieku Alvi Vilku, un tagad KNAB priekšniekam desmit dienu laikā jāizlemj, vai sodīt savu vietnieku.

Šīs disciplinārlietas ietvaros Vilks ir atstādināts no amata.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga aģentūrai BNS pavēstīja, ka KNAB priekšnieka izveidotā disciplinārlietas izmeklēšanas komisija izvērtēja, vai ir veikta prettiesiska rīcība, vai darbinieks ir vainīgs tās veikšanā, darbinieka vainas formu, atbildību mīkstinošus vai pastiprinošus apstākļus un citus ar lietu saistītus apstākļus.

Pēc visu disciplinārlietā esošo apstākļu noskaidrošanas komisija sagatavoja dienesta izmeklēšanas slēdzienu, kurā norādīja disciplinārlietā konstatētos faktus un lietas apstākļus, kā arī ierosinājumus par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai lietas izbeigšanu.

Savu slēdzienu komisija nodeva KNAB priekšniekam, kuram tagad desmit dienu laikā ir jāpieņem lēmums par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai par disciplinārlietas izbeigšanu.

Sīkāka informācija pagaidām netiek sniegta.

KNAB priekšnieks Vilnītis marta sākumā ierosināja disciplinārlietu, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus Vilka rīcībā saistībā ar nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot pienākumus "PHARE" 2003.gada Nacionālās programmas projekta "KNAB attīstība un nostiprināšana" īstenošanā, kā arī neizpildot Finanšu ministrijas rīkojumu, KNAB priekšnieka rīkojumus un rezolūcijas, premjera rezolūcijas, kā arī apzināti dezinformējot premjeru par projekta faktisko stāvokli un nepildot vecākās nozares amatpersonas pienākumus.

Pērn novembra beigās Vilnītis ierosināja citu disciplinārlietu pret Vilku par biroja iekšējās kārtības noteikumu pārkāpšanu saistībā ar interviju sniegšanu plašsaziņas līdzekļiem. Disciplinārlieta beidzās ar disciplinārsoda piemērošanu Vilkam, un, pēc presē izskanējušās informācijas, tas bijis rājiens. Viņš gatavojas to pārsūdzēt tiesā.

Arī otrai KNAB priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei par interviju sniegšanu bez saskaņošanas ar KNAB priekšnieku piemērots rājiens. Viņa to apstrīdējusi tiesā.