Saeima atzīst partiju finansēšanas likumu par slikti sagatavotu un lūgs valdībai to pārstrādāt

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija grozījumus politisko partiju finansēšanas likumā atzinusi par slikti sagatavotiem un rosina likumprojektu nodot atpakaļ valdībai pārstrādāšanai.

Saeimai par to lems sēdē ceturtdien, 5.maijā.

Komisijas deputāti secināja, ka likumprojekts vērsts uz vēlamu mērķi, tomēr tajā izraudzītie risinājumi ir būtiski pilnveidojami.

Tostarp no piedāvātajiem likuma grozījumiem izriet, ka fiziskajai personai turpmāk būs pašai jāpierāda, ka tās ziedojums, iemaksātā biedra nauda vai iestāšanās nauda ir maksāta no saviem ienākumiem.

Deputāti uzskata, ka pašlaik nav saprotams, ko tas īsti nozīmē – vai šāda informācija jāsniedz vienlaicīgi ar maksājuma veikšanai vai arī tikai gadījumos, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ir pamatotas aizdomas par maksājumu likumību un ziedotāja finanšu iespējām.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija arī uzskata, ka būtiski trūkumi ir likuma grozījumiem, kas paredz nelikumīgi saņemto finansējumu partijai 30 dienu laikā ieskaitīt valsts budžetā pēc KNAB vadītāja uzdevuma neatkarīgi no tā, vai persona ir vai nav vēlējusies pierādīt ienākumu likumību.

Komisija nolēma, ka likumprojekts nododams Ministru kabinetam atpakaļ pārstrādāšanai, nosakot termiņu līdz 2011.gada 1.septembrim.

Latvijā

Latvijā turpina strādāt vairāk nekā 60 000 pensionāru, turklāt ne visi to dara, lai izklaidētos un būtu darba tirgū, bet arī lai izdzīvotu un iztiktu, intervijā Latvijas Radio pauda Latvijas Pensionāru federācijas valdes priekšsēdētāja Aija Barča.

Svarīgākais