KNAB pārbauda informāciju par iespējamām nelikumībām saistībā ar ES fondiem

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pašlaik pārbauda informāciju par iespējamām nelikumībām saistībā ar Eiropas Savienības (ES) fondiem, žurnālistiem ceturtdien teica KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis, kurš Saeimas Eiropas lietu komisijas un Korupcijas novēršanas apakškomisijas kopīgā sēdē informēja par pārkāpumiem ES struktūrfondu izmantošanā.

"Iespējams, ka var pārādīties tādas lietas. Kāpēc ne," sacīja Vilnītis, taujāts par iespējamo kriminālatbildību saistībā ar ES fondu izmantošanu.

KNAB priekšnieks atgādināja, ka viena no biroja prioritātēm ir uzmanības pievēršana fondu izlietošanai, tāpēc Vilnītis aicināja amatpersonas atturēties no likumpārkāpumiem.

"Ja būs šādi pārkāpumi, vēl jo vairāk Krimināllikuma pārkāpumi, tad šis sods var sekot, un tas [amatpersonām] ir jāsaprot. Es aicinu viņus atturēties no šādām darbībām," norādīja Vilnītis.

To, vai birojā jau ir sākts kriminālprocess un par kuru iestādi varētu būt aizdomas, KNAB priekšnieks nekomentēja.

Šogad birojs plāno pārbaudīt 22 amatpersonas, kuras saistītas ar Eiropas fondu līdzekļiem. Bet Vilnītis uzskata, ka amatpersonu skaits būs lielāks, jo sabiedrība aktīvi iesaistoties šajos procesos.

Jau ziņots, ka KNAB samērā nesen vēl izmeklēja krimināllietu saistībā ar Eiropas fondu finansējuma, iespējams, nelikumīgu izmantošanu Valsts darba inspekcijā.

Prokuratūra pērn decembrī šajā lietā uzrādīja apsūdzības vairākām toreizējām inspekcijas amatpersonām.