Daudze: ZZS joprojām nav lēmusi par atbalstu kādam prezidenta amata kandidātam

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) joprojām nav lēmusi par iespējamiem alternatīviem prezidenta amata kandidātiem, norāda apvienības pārstāvis Gundars Daudze, vienlaikus kategoriski noraidot spekulācijas par viņa iespējamo virzīšanu šim amatam.

"Man viennozīmīgi nav [citu kandidātu bez pašreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera].. Zaļo un zemnieku savienība šobrīd vēl joprojām nav lēmusi par iespējamiem alternatīviem kandidātiem," ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" uzsvēra Daudze.

Politiķis arī kategoriski noraidīja spekulācijas par viņa virzīšanu šim amatam, šādu iespēju komentējot īsi un uzsverot, ka šo domu nemaz "negrib attīstīt".

"Es nekad necenšos diskutēt par to, kā būtu, ja būtu, it īpaši tad, ja šādi piedāvājumi nav izteikti oficiāli, tie ir tikai pieņēmumi, kurus ir izteikuši politologi, žurnālisti, varbūt arī kādi politiķi," norādīja Daudze.

"Es šobrīd neesmu nekādā gadījumā Valsts prezidenta amata kandidāts," viņš piebilda.

Tai pat laikā ZZS pārstāvis dalījās ar viņa rīcībā esošu neoficiālu informāciju, ka Nacionālā apvienība prezidenta amatam tomēr varētu virzīt daudzkārt šajā sakarā minēto Valsts prezidenta konstitucionālo tiesību komisijas priekšsēdētājs Egilu Levitu.

Turpretī, vērtējot Zatleru, Daudze bija diplomātisks, vien norādot, ka ar pašreizējo prezidentu viņam bijušas gan asas vārdu pārmaiņas, gan līdzīgi viedokļi dažādos jautājumos.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais