Valdība skatīs izmaiņas noteikumos, lai Jēkabpils policisti kompensācijas saņemtu nekavējoties

Valdība 26.aprīlī skatīs izmaiņas noteikumos, lai Jēkabpils policisti pašvaldības kompensācijas saņemtu nekavējoties, aģentūru BNS informēja Ministru prezidenta preses sekretāra pienākumu izpildītāja Zanda Šadre.

Pēc premjera Valda Dombrovska uzdevuma trešdien Valsts kanceleja ir atradusi juridisku risinājumu, lai Jēkabpils pašvaldība varētu nekavējoties un pēc iespējas ātrāk izmaksāt kompensācijas Jēkabpils traģēdijā cietušajiem policistiem, kuriem līdzekļi nepieciešami rehabilitācijas nodrošināšanai.

Valsts kancelejas izstrādātās izmaiņas paredz iespējas valsts un pašvaldību amatpersonām piešķirt nelaimes gadījumu pabalstus no pašvaldības ziedotiem līdzekļiem. Atbilstoši plānotajiem grozījumiem, kas stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas "Latvijas Vēstnesī", pabalsta apmēru un izmaksāšanas kārtību nosaka attiecīgā pašvaldība.

"Principiāli uzskatu, ka jautājums par kompensāciju izmaksu ir jāatrisina maksimāli operatīvi. Jēkabpils pašvaldībai ir piedāvāts risinājums nodibināt pašvaldības apbalvojumu kompensācijas izmaksai traģēdijā cietušajiem policistiem. Taču, ņemot vērā pašvaldības ierobežotos resursus un to, ka šī risinājuma ieviešana prasīs četrus līdz sešus mēnešus, esmu iekļāvis 26.aprīļa valdības sēdes darba kārtībā jautājumu par grozījumiem Ministru kabineta noteikumos Nr. 565, kas ļaus operatīvi Jēkabpils pašvaldībai izmaksāt kompensāciju cietušajiem policistiem," informējis premjers.

Vienlaikus Dombrovskis arī ir pieprasījis pārskatīt likumu normas, kuru dēļ notika šī kavēšanās, un uzdevis Finanšu ministrijai sadarbībā ar Valsts kanceleju izstrādāt nepieciešamos grozījumus likumā, paredzot, ka ziedojumu valsts un pašvaldības budžetam nevar uzskatīt par valsts mantas izšķērdēšanu.

Svarīgākais