Saeimas komisija izbraukuma sēdē vēlreiz mēģinās uzklausīt ziņojumu par KNAB prioritātēm

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien izbraukuma sēdē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) vēlreiz mēģinās uzklausīt KNAB ziņojumu par biroja 2010.gada otrā pusgada darba rezultātiem un šā gada prioritātēm.

Komisijas vadītājs Aleksejs Loskutovs ("Vienotība") aģentūrai BNS teica, ka komisija nosūtījusi ielūgumus sēdē piedalīties arī KNAB padomes locekļiem jeb KNAB nodaļu vadītājiem.

Jau ziņots, ka šāda izbraukuma sēde KNAB bija plānota 1.martā. Lai arī deputātiem jau bija sagatavota prezentācija, sēde tā arī nenotika, jo komisijas sēdē nepiedalījās biroja padomes locekļi.

Loskutovs komisijas vārdā jau pirms pusotra mēneša bija nosūtījis vēstuli KNAB ar lūgumu nodrošināt šajā komisijas sēdē padomes locekļu - nodaļu priekšnieku - dalību.

Tomēr KNAB vadītājs Normunds Vilnītis sēdē Loskutovam atbildēja, ka neredz nepieciešamību, lai sēdē piedalītos nodaļu vadītāji, jo daudz lietderīgāk viņiem ir veikt savus tiešos pienākumus, nevis atrasties komisijas sēdē.

Šāda Vilnīša atbilde izraisīja komisijas locekļu sašutumu, un, ņemot vērā KNAB priekšnieka iebildumus pret nodaļu vadītāju piedalīšanos komisijas sēdē, lielākā daļa apakškomisijas deputātu nobalsoja par komisijas sēdes pārcelšanu uz citu laiku.

Dienu vēlāk Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija nolēma ar vēstuli vērsties pie premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") un Saeimas prezidija, norādot uz Vilnīša necienīgo izturēšanos pret parlamentu.

Par šādu rīcību deputāti izšķīrās, ņemot vērā, ka KNAB priekšnieks iebilda pret Loskutova un citu tautas kalpu ierosinājumu pieaicināt sarunā ar parlamentāriešiem arī KNAB padomes locekļus un ar mutvārdu rīkojumu aizliedzot piedalīties sēdē biroja darbiniekiem, kas, operatīvi reaģējot, bija uz 1.marta sēdi atnākuši.

Latvijā

Iniciatīvu portālā "Mana balss" sākta parakstu vākšana valsts apmaksātai dzimumlocekļa rekonstrukcijai pēc prostatas vēža operācijas, informē iniciatīvs autors, onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības "Dzīvības koks" Vīriešu nodaļas vadītājs Agris Freibergs.