Lembergs sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem sola būt kategorisks par pensiju samazināšanu

Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij!", Zaļo un zemnieku savienība) sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem sola būt strikts jautājumā par pensiju samazināšanu.

“Striktu nostāju paudīšu attiecībā par pensijām – pensijas, kā arī to piemaksas samazināt nedrīkst," aģentūrai BNS uzsvēra Lembergs, komentējot gaidāmo tikšanos ar Eiropas Komisijas (EK) pārstāvjiem.

Tikšanās iniciatīva nākot no EK starptautiskā aizdevuma Latvijai pārstāvjiem, apliecināja Lembergs un norādīja, ka pašlaik tiek saskaņota apspriedes darba kārtība un izskatāmo jautājumu loks.

Ar starptautiskajiem aizdevējiem viņš vēlas pārrunāt Latvijas valstij izsniegto aizdevumu atmaksas kārtību un termiņus, valsts budžeta izstrādes praksi un kontroles mehānismus, kā arī ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumus. Savukārt jautājumā par valsts sociālajiem pabalstiem viņš paudīs, ka valsts pārvaldes līmenī pabalstu izmaksu sistēma būtu optimizējama, kā to jau izdarīja Latvijas pašvaldības 2009.gadā.

Lembergs sacīja, ka starptautiskajiem aizdevējiem vēlas parādīt budžeta deficīta samazināšanas alternatīvus risinājuma variantus.

Starp darba kārtības jautājumiem varētu būt arī reformu virzība valsts pārvaldē, darbaspēka atražošanas problēmas un valsts kapitālsabiedrību pārvaldes pilnveidošanas aspekti.

Pagaidām nav zināms, vai tikšanās laikā ar starptautiskajiem aizvedējiem piedalīsies tikai Lembergs vai vēl kādi Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji.

Latvijā

Mūsdienu digitālajā laikmetā krāpnieki kļūst arvien aktīvāki un veidi, kā tie darbojas arvien "radošāki" - sākot no krāpnieciskiem telefonzvaniem līdz pat cilvēka identitātes zādzībām. Kādi šobrīd ir TOP 3 izplatītākie veidi kā iedzīvotājiem izkrāpj naudu, un kā pasargāt sevi, lai nekļūtu par vienu no upuriem, dalās Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte Marija Celma.

Svarīgākais