Jēkabpils domnieki vēršas pie Saeimas ar likuma grozījumiem par azartspēļu organizēšanu

Jēkabpils dome nosūtījusi Saeimai un valsts augstākajām amatpersonām priekšlikumus likuma grozījumiem, kas dotu plašākas iespējas pašvaldībām kontrolēt azartspēļu organizēšanu tās administratīvajā teritorijā.

Domnieku iniciatīvas ir nodotas Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai, kā arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai. Tās vadītājs Jānis Reirs (“Vienotība”) aģentūrai BNS apstiprināja, ka komisijas deputātiem priekšlikumi nodoti, lai ar tiem iepazītos, bet to tālāku virzību viņš nevarēja prognozēt.

Pašvaldību komisijas vadītājs Vitauts Staņa (Zaļo un zemnieku savienība) teica, ka pret šo nozari vajadzētu vērsties stingrāk, taču “nevaru viens pats garantēt rezultātu”.

Jēkabpils domnieku priekšlikumi paredz likumā iestrādāt normu, ka uz 10 000 iedzīvotāju var būt tikai viena azartspēļu organizēšanas vieta, bet licence zāles darbībai būtu izsniedzama tikai uz vienu gadu, nevis uz nenoteiktu laiku. Domnieki arī rosina likumā noteikt, ka inkasācija ir veicama reizi dienā.

Jēkabpilieši arī vēlas tiesības izdot saistošus noteikumus, paredzot administratīvo atbildību par azartspēļu organizēšanas ierobežojuma pārkāpumiem.

Šie priekšlikumi tapuši pēc 25.janvāra laupīšanas spēļu zālē "Fenikss" Jēkabpilī. Aizdomās turamo laupītāju aizturēšanas laikā tika nošauts viens policists un vēl divi cilvēki tika ievainoti. Dome norāda, ka apšaude notika blakus dzīvojamam rajonam. Notikušais Jēkabpilī raisīja plašas iedzīvotāju diskusijas par spēļu zāļu ietekmi uz sabiedrisko drošību un to pastāvēšanas atbilstību sabiedrības interesēm.

Latvijā

Nākamā gada un vidējā termiņa budžeta sagatavošanā ir noteikts tikai viens prioritārais virziens – valsts drošība. Raidījumā "Kārtības rullis" pirmais atjaunotās Latvijas aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis sniedz savu vērtējumu, vai šāds solis ir pareizs.

Svarīgākais