"Vienotība" varētu atbalstīt Cimdaru CVK vadītāja amatā uz vēl vienu termiņu

Apvienības "Vienotība" deputāti varētu atbalstīt pašreizējā Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītāja Arņa Cimdara palikšanu šajā amatā uz vēl vienu termiņu.

To pirmdien pēc "Vienotības" Saeimas frakcijas sēdes žurnālistiem pavēstīja frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. Oficiāli galīgais lēmums par atbalstu gan tiks pieņemts trešdien.

Zaķis informēja, ka "Vienotības" frakcija varētu atbalstīt Cimdara palikšanu amatā, taču norādīja uz vairākām konkrētām lietām, kas būtu uzlabojamas vēlēšanu procesā. Piemēram, būtu nepieciešamas vienādas balsošanas urnas, kas būtu jāaizplombē visos vēlēšanu iecirkņos ar vienādām plombām. Patlaban tās tiek tikai aizzīmogotas.

Tāpat "Vienotības" pārstāvji vēlētos, lai tiktu nodrošināta vēlēšanu komisijas locekļu rotācija, bet par vēlēšanu novērotājiem varētu kļūt arī deputātu kandidāti.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais