Aizdevēji ar Lembergu un ZZS vadību plāno pārrunāt budžeta konsolidācijas priekšlikumus

Starptautiskie aizdevēji aprīlī plānojuši tikties ar Aivaru Lembergu un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vadību, lai pārrunātu šā gada budžeta konsolidācijas priekšlikumus.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā sestdien pavēstīja, ka par ZZS iesniegtajiem priekšlikumiem, kuru noraidījusi Finanšu ministrija, ir interesējusies Eiropas Komisija.

"Aizdevēji ir griezušies pie Lemberga un partijas vadības, viņi grib personīgu tikšanos ar mums par šiem priekšlikumiem. Acīmredzot tur šie priekšlikumi ir sadzirdējuši dzirdīgākas ausis nekā mūsu Finanšu ministrijā," teica Brigmanis, pavēstot, ka tikšanās plānota aprīļa sākumā.

ZZS priekšlikumi paredz budžeta izdevumus samazināt 2010.gada līmenī, veicināt cīņu ar ēnu ekonomiku un uzlabot nodokļu iekasēšanu, palielināt bankām finanšu stabilitātes nodevas likmi līdz 0,072% no 0,036%, kā arī pārvietot valsts iestādes no privātpersonu nekustamajiem īpašumiem uz valsts nekustamajiem īpašumiem.

Brigmanis arī LZS vārdā apliecināja, ka "mēs nepiekrītam pensiju un to piemaksu samazināšanai".

Brigmanis partijas biedrus iepazīstināja arī ar "Latvijas Faktu" jaunāko pētījumu par partiju reitingiem. Saskaņā ar to par "Saskaņas centru" balsotu 20,2%, par "Vienotību" - 17,6%, bet Zaļo un zemnieku savienību - 13,1%. Savukārt piecu procentu barjeru pārvarētu vēl tikai Nacionālā apvienība ar 5,6% aptaujāto atbalstu. ZZS līderis arī norādīja, ka "Vienotībai" pēdējo mēnešu laikā reitingi krīt.

Tāpat Brigmanis informēja par ministru reitingiem - populārākais ministrs ir Jānis Dūklavs (ZZS) un Raimonds Vējonis (ZZS), tālāk seko "Vienotības" pārstāvis Artis Pabriks un trīs ZZS pārstāvji - Ilona Jurševska, Uldis Augulis un Rolands Broks. Ministru reitingu pēdējās vietas dala "Vienotības" ministri.

"Vai te ir vietā jautājums par mūsu ministru atlaišanu? Vai mūsu ministri nestrādā labi?" retoriski vaicāja Brigmanis.

Viņš arī vairākkārt uzsvēra, ka partijai ir jāaudzina jauna politiķu paaudze. "Mums ir jābūt cilvēkiem, kas nepieciešamības gadījumā ir gatavi ieņemt amatus ārlietās, aizsardzībā, iekšlietās un finanšu jomā," paziņoja Brigmanis.

Politiķis arī piebilda, ka ZZS pārstāvētie ministri valdībā - Augulis, Jurševska, Dūklavs un Broks - startēja vēlēšanās, lai gan ar dažādiem rezultātiem, un galvgalī tika likti tie cilvēki, kurus apvienība uzskatīja par piemērotiem augstiem amatiem.

Attiecībā uz pētījumu ZZS vēlētājs bāzējas Kurzemē un Zemgalē, kā tas ir bijis tradicionāli, bet savienība pakāpeniski iekaro arī Rīgu, kur tagad atbalstītāju ir 8,3%, līdz šim tie bija ap pieciem procentiem. ZZS atbalstītājs arī kļūst arvien jaunāks - 29,9% apvienības vēlētāju ir vecumā no 25 līdz 39 gadiem, kā arī pieaug cittautiešu atbalsts.

Latvijā

Mūsdienu digitālajā laikmetā krāpnieki kļūst arvien aktīvāki un veidi, kā tie darbojas arvien "radošāki" - sākot no krāpnieciskiem telefonzvaniem līdz pat cilvēka identitātes zādzībām. Kādi šobrīd ir TOP 3 izplatītākie veidi kā iedzīvotājiem izkrāpj naudu, un kā pasargāt sevi, lai nekļūtu par vienu no upuriem, dalās Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte Marija Celma.

Svarīgākais