Brigmaņa kandidatūru LZS priekšsēža amatam vienprātīgi atbalstījušas visas 53 nodaļas

Jelgavā sestdien ikgadējā Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā pārvēlēs vadību, un visas 53 nodaļas vienprātīgi atbalstījušas Augusta Brigmaņa kandidatūru uz priekšsēdētāju amatu.

LZS ģenerālsekretārs Artūrs Graudiņš aģentūru BNS informēja, ka kongresā piedalīsies vairāk nekā 350 LZS biedru no visiem Latvijas reģioniem, tostarp pašvaldību vadītāji, LZS deputāti un ministri.

Ar ziņojumu par līdz šim paveikto un nākotnes iecerēm uzstāsies partijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, satiksmes ministrs Uldis Augulis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks, labklājības ministre Ilona Jurševska, kā arī Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Dagnija Staķe.

Brigmanis klātesošos iepazīstinās arī ar pētījuma rezultātiem par prezidenta amata kandidātiem, ko pēc Zaļo un zemnieku savienības pasūtījuma veica "Latvijas fakti". Līdz kongresam viņš aģentūrai BNS neatklāja, kādi kandidāti tika piedāvāti pētījumā. ZZS nav vienprātīga atbalsta esošajam Valsts prezidentam Valdim Zatleram, kurš paziņojis par gatavību kandidēt uz otro pilnvaru termiņu.

Atbilstoši partijas statūtiem šogad LZS kongresā notiks partijas priekšsēdētāja, viņa vietnieku, valdes un citu institūciju vēlēšanas.

Lai nākamajā LZS valdē nodrošinātu visu reģionu vienlīdzīgu pārstāvniecību, pēdējo divu mēnešu laikā visos piecos Latvijas reģionos tika noorganizētas reģionālās konferences, kurās reģioni izvirzīja savus kandidātus LZS amatpersonu vēlēšanām. No katra reģiona izvirzītajiem četriem valdes locekļu kandidātiem LZS kongress izvēlēsies divus, tādējādi LZS valdē būs 13 cilvēku - partijas priekšsēdētājs, priekšsēdētāja pirmais un otrais vietnieks, kā arī pa diviem pārstāvjiem no katra Latvijas reģiona.

Pašlaik LZS valdē bez priekšsēdētāja ir septiņi cilvēki - Vitauts Staņa, Kārlis Albergs, Miervaldis Krotovs, Māris Niklass, Stefans Rāzna, Dagnija Staķe un Staņislavs Šķesters.

Visas 53 LZS nodaļas vienbalsīgi partijas priekšsēdētāja amatam izvirzīja līdzšinējo LZS priekšsēdētāju Augustu Brigmani, kurš partiju vada jau kopš 2000.gada un ir ilglaicīgākais LZS vadītājs pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Kongress notiks Latvijas Lauksaimniecības universitātē plkst.10.

LZS ar Latvijas Zaļo partiju veido politisko apvienību Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). ZZS ir noslēgts sadarbības līgums arī ar Liepājas partiju un partiju "Latvijai un Ventspilij".

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais