Visvaldis Lācis pārliecina kolēģus, ka nedzīvo pie meitas; neatņems īres kompensāciju

Deputātam Visvaldim Lācim neatņems īres kompensāciju, jo viņš Saimniecisko komisiju pārliecinājis, ka mitinās īrētajā dzīvoklī Imantā, aģentūra BNS uzzināja no komisijas vadītājas Ilzes Viņķeles.

Saimnieciskā komisija trešdien skatīja Lāča rakstveidā iesniegto paskaidrojumu, jo iepriekš bija šaubas, ka deputāts saņem īres kompensāciju, bet patiesībā dzīvo pie meitas, kuras māja atrodas netālu no īrētā dzīvokļa.

"Līdz ar to šis jautājums ir izsmelts," sacīja Viņķele.

Saimnieciskā komisija trešdien nolēma turpmāk no izīrētājiem pieprasīt apliecinājumu, ka viņi par tautas kalpam izīrēto dzīvokli samaksā nodokli. Šis priekšlikums tiks iesniegts Saeimas prezidijam.

Nacionālās apvienības deputāts Imants Parādnieks ierosināja noteikt griestus īres kompensācijai atkarībā no dzīvokļa atrašanās vietas. Viņš minēja, ka katram esot skaidrs, ka Imantā dzīvoklis nevar maksāt 300 latu. Taču vairākums komisijas locekļu šo priekšlikumu neatbalstīja.

Pie frakcijām nepiederošais deputāts Lācis saņem 388 latus lielu kompensāciju par divistabu dzīvokļa īri Imantā.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais