Zaļās partijas valdes priekšsēdētāja amatā ievēlē Edgaru Tavaru

Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētāja amatā sestdien ikgadējā partijas kongresā tika ievēlēts Edgars Tavars, aģentūra BNS uzzināja kongresā.

Kopumā LZP valdes priekšsēdētāja amatam tika izvirzīti trīs kandidāti - Revīzijas komisijas loceklis Tavars, LZP valdes locekle, Saeimas deputāte Iveta Grigule un LZP valdes loceklis, uzņēmējs Valdis Kalnozols. Līdzšinējais LZP valdes priekšsēdētājs Andrejs Svilāns savukārt apliecināja, ka darbu valdes priekšsēdētāja amatā vairs nevarēs turpināt un savu kandidatūru atsauca.

Balsošana notika divās kārtās, jo pirmajā kārtā neviens no kandidātiem neguva vismaz puses LZP kongresa dalībnieku atbalstu. Otrajai kārtai tika izvirzīts Tavars un Grigule. Tika sagatavoti 204 balsošanas biļeteni, no kuriem derīgi bija 166. Grigule guva 79 LZP biedru atbalstu, bet par Tavaru nobalsoja - 87.

Pēc ievēlēšanas amatā Tavars uzsvēra, ka neviens nedrīkst šķelt partiju un ir jābūt diplomātiskiem.

Jau vēstīts, ka Rīgā sestdien notiek ikgadējais LZP kongress, kurā pārvēlē arī valdi. Kongresu atklāja LZP līdzpriekšsēdētājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis un līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks. Ar pārskatu uzstājās arī līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Svilāns un Grigule.

Līdztekus gada pārskatiem un ziņojumiem tika aplūkotas tādas valstī aktuālas tēmas kā veselīgs dzīvesveids un tā popularizēšana, Latvijas energoneatkarība, biogāzes un vēja enerģijas izmantošana, civilās aizsardzības sistēmas gatavība pašlaik un tās izaicinājumi nākotnē, kā arī Latvijai draudzīga tautsaimniecība. Partija runāja arī par neseno dabas katastrofu Japānā un tās radīto iespaidu uz vidi un cilvēku tajā.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais