ZZS par prezidenta kandidātiem spriedīs Brigmanis, Vējonis, kā arī Liepājas un Ventspils pārstāvji

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sarunu grupā par prezidenta amata kandidātiem būs Augusts Brigmanis, Raimonds Vējonis un pārstāvji no apvienībā ietilpstošajām partijām Liepājā un Ventspilī, aģentūrai BNS pastāstīja Brigmanis.

Sarunās piedalīsies kandidāti no visām ZZS ietilpstošajām partijām - Brigmanis pārstāvēs Latvijas Zemnieku savienību, Vējonis - Latvijas Zaļo partiju, kā arī pārstāvji no Liepājas partijas un “Latvijai un Ventspilij”. Brigmanis neapstiprināja, ka tie būs Uldis Sesks un Aivars Lembergs, jo sarunu grupas veidošana vēl esot procesā.

ZZS sagaida, ka no “Vienotības” sarunās par prezidenta amata kandidātiem piedalīsies premjers Valdis Dombrovskis, taču “Vienotības” preses sekretāre Laila Timrota aģentūrai BNS apliecināja, ka paliek spēkā valdes lēmums sarunu rīkošanu uzticēt trīs līdzpriekšsēdētājiem – Solvitai Āboltiņai, Aigaram Štokenbergam un Ģirtam Valdim Kristovskim.

“”Vienotības” mērķis ir noskaidrot citu partiju kandidātus prezidenta amatam. Mēs esam nosaukuši iespējamo personu loku – Zatlers, Andris Piebalgs, Egils Levits –, taču kandidātu loks noteikti ir plašāks, bet tas jau ir sarunu un diskusiju rezultāts,” sacīja Timrota.

Iecerēts, ka pēc divām nedēļām sāksies koalīcijas sarunas, lai mēģinātu vienoties par kopīgu prezidenta amata kandidātu, taču Brigmanis norādīja, ka neformāli šajās sarunās ir iesaistījušās arī opozīcijas partijas.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais