Koalīcija par prezidenta amata kandidātiem spriedīs pēc divām nedēļām

Koalīcija par Valsts prezidenta amata kandidātiem spriedīs pēc divām nedēļām, žurnālistiem pirmdien pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes sacīja premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Dombrovskis informēja, ka koalīcijā pirmo reizi par prezidenta jautājumu runās pēc divām nedēļām. "Tad arī varēsim ziņot par tālākajām virzībām," viņš piebilda.

Valdības vadītājs nedomā, ka pēc divām nedēļām būs jau vienošanās par konkrētu kandidātu, bet vienlaikus šādu iespēju neizslēdza. Savukārt pašreizējais prezidents Valdis Zatlers, pēc Dombrovska domām, ir ļoti nopietns kandidāts.

"Protams, viņa viedoklis būs jānoskaidro. Pašreiz gan nav indikāciju, ka prezidenta kungs atteiktos kandidēt vai kaut kā tamlīdzīgi. Šādu indikāciju nav," norādīja Dombrovskis.

Koalīcija arī vienojusies, ka "Vienotības" varas centrs ir Dombrovskis, žurnālistiem pavēstīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, kurš pirmdien pēc ZZS valdes sēdes aicināja "Vienotību" formulēt savu varas centru, ar ko runāt par prezidenta amata kandidātiem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.