Brigmanis brīdina, ka vēlme nomainīt ZZS ministrus var būt ar smagām sekām

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis brīdina, ka vēlme nomainīt atsevišķus ZZS ministrus var būt ar smagām sekām.

"Mēs kategoriski iebilstam pret tām baumām, ka kāds no mūsu ministriem varētu tikt nomainīts. Katrā gadījumā es gribu brīdināt tos, kas vēlas šādu soli spert bez nopietniem argumentiem, ka tas [ministru nomaiņa] varētu būt ar smagām sekām," sacīja Brigmanis žurnālistiem pirmdien pēc ZZS valdes sēdes, kurā arī pausts stingrs atbalsts apvienības ministriem.

Lūgts precizēt, kādas varētu būt sekas un vai to vidū ir arī jaunas valdības izveide, Brigmanis vien noteica: "Dažādas, dažādas."

Viņaprāt, šīs baumas par ministru nomaiņu ir konkurentu inspirētas, un viņš apšaubīja, ka ZZS apvienības "Vienotība" kolēģu vidū valda viedoklis, ka šie ministri būtu jāmaina.

Brigmanis arī piebilda, ka otrdien tiks publiskoti jaunākie ministru reitingi un tie ir galvenais rādītājs ministru darbam.

"Mūsu abiem nosauktajiem ministriem - gan [izglītības ministram Rolandam] Brokam, gan [satiksmes ministram Uldim] Augulim - reitings ir labāks par absolūtu vairākumu no "Vienotības" ministriem, tad pirmām kārtām tur ir jāmeklē iespējas mainīt. Tās reitingu starpības ir ļoti interesantas un milzīgas. Sagaidīsim šo sabiedrības attieksmi, un tā ir galvenais rādītājs," aicināja Brigmanis. "Tas, kas izsaka aizrādījumus, tam pašam ir jābūt pozitīvāk vērtētam par tiem, kam viņš izsaka aizrādījumus."

Brigmanis norādīja, ka "mūsu ministri strādā labi". ZZS līderis arī pauda pārliecību, ka "Vienotība" neizšķirsies par ministru nomaiņu. "Viņi ļoti labi apzinās sekas šādai rīcībai," atzina Brigmanis.

"Ja mēs paši redzēsim, ka kāds no mūsu ministriem nevilks, tad, protams, mēs paši ierosināsim šādas izmaiņas, bet es saku vēlreiz - mēs uzskatām, ka mūsu ministri strādā pozitīvi, un, ja mūsu koalīcijas partneri uzskata, ka kāds no viņu ministriem būtu jāmaina, mēs to viņiem nevaram aizliegt," teica Brigmanis.

Tomēr, lai premjers rosinātu kāda ZZS ministra nomaiņu, ir jābūt argumentācijai, nevis vispārīgām frāzēm, uzsvēra ZZS līderis.

Jau vēstīts, ka publiskajā telpā izskanējusi informācija par iespējamo ministru nomaiņu - to vidū ir Broks, labklājības ministre Ilona Jurševska (ZZS), kā arī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis ("Vienotība").

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais