Jaunievēlētais tiesībsargs svinīgo zvērestu, visticamāk, dos nākamnedēļ

Šonedēļ ievēlētais tiesībsargs Juris Jansons svinīgo zvērestu, visticamāk, dos nākamajā Saeimas sēdē ceturtdien, 10.martā, un līdz ar to oficiāli sāks darbu tiesībsarga amatā.

Saeimas sekretārs Kārlis Šadurskis ("Vienotība") teica, ka šādam scenārijam nevajadzētu būt nekādiem juridiskiem šķēršļiem, jo iepriekšējais tiesībsargs Romāns Apsītis pilnvaras šajā amatā jau ir nolicis 28.februārī. Jansons ir ievēlēts tiesībsarga amatā, un atbilstoši likumam, lai stātos amatā, viņam Saeimā jādod zvērests.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien aizklātā balsošanā tiesībsarga amatā apstiprināja juristu Juri Jansonu, kuru šim amatam virzīja opozīcijā esošā apvienība "Saskaņas centrs". Par Jansonu balsoja 53, bet pret - 40 deputātu. Savukārt otru kandidāti - "Vienotības" virzīto Anitu Kovaļevsku - tiesībsarga amatā atbalstīja 39, bet pret viņu bija 54 tautas kalpi.

Jansons ieguvis jurista izglītību, viņam ir sociālo zinātņu maģistra grāds ekonomikā, kā arī viņš ir Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas Studiju fakultātes doktorants. 2009.gadā Jansons tika iecelts par apdrošināšanas sabiedrības "RSK apdrošināšanas AS" likvidatoru. Savulaik Jansons strādājis Latvijas Bankā, bijis Tieslietu ministrijas Juridiskās palīdzības administrācijas direktors. Jansons bijis e-lietu sekretariāta vadītājs, strādājis arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā par valsts sekretāra vietnieku.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais