PLL tiesībsarga amatā atbalstīs Jansonu

Apvienība "Par labu Latviju" (PLL) tiesībsarga amatā atbalstīs Juri Jansonu, jo viņam ir skaidra pozīcija, ka laulības ir savienība starp sievieti un vīrieti.

PLL pārstāvis Ainārs Šlesers uzrunā no Saeimas tribīnes paziņoja, ka apvienība balsos par Jansonu, jo viņam atšķirībā no otras kandidātes - "Vienotības" virzītās Anitas Kovaļevskas - ir skaidra pozīcija par ģimenes vērtībām.

Apvienība, tiekoties ar abiem kandidātiem, uzdevusi jautājumus par ģimenes vērtībām, proti, ja tiesībsarga amatā būs nepieciešams paust skaidru viedokli par viendzimuma laulībām. Kovaļevska nav spējusi skaidri paust savu nostāju, tomēr viņa atzinusi, ka "būs svarīgs Briseles viedoklis un likumi". Tas PLL biedru vidū radījis bažas.

Savukārt Jansons skaidri pateicis, ka atbalsta ģimenes vērtības un Satversmē ierakstīto - laulība ir savienība starp sievieti un vīrieti.

Vienlaikus Šlesers pauda pārliecību, ka abi kandidāti būtu cienīgi ieņemt šo amatu.

Līdz ar PLL atbalstu Jansonam paredzams, ka viņš ceturtdien arī tiks apstiprināts šajā amatā, jo bez PLL viņam atbalstu solījis arī "Saskaņas centrs" un Zaļo un zemnieku savienība.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais