Tiesībsargam Apsītim pirmdien būs pēdējā darba diena

© f64

Pirmdien Romānam Apsītim ir pēdējā darba diena tiesībsarga amatā un kamēr tiks iecelts jaunais tiesībsargs, šīs amatpersonas pienākumus pildīs Velga Slaidiņa.

Tiesībsarga birojā informē, ka biroja darbiniece Slaidiņa tiesībsarga pienākumus pildīs līdz amatā tiks apstiprināts jaunais iestādes vadītājs.

Jau vēstīts, ka Saeima par nākamo tiesībsargu balsos nākamceturtdien, uz šo amatu ir divi kandidāti - "Saskaņas centra" virzītais un Zaļo un zemnieku savienības atbalstītais jurists, "Rīgas slimokases" likvidators Juris Jansons, kā arī "Vienotības" virzītā Administratīvās rajona tiesas tiesnese Anita Kovaļevska.

Portāls nra.lv jau rakstīja, ka A. Kovaļevskas nevainojamo reputāciju neviennozīmīgu padara fakts, ka viņas vārds ir lasāms Sorosa fonda – Latvija finansētajā sabiedriskās politikas centra Providus ziedotāju sarakstā. Centra interneta mājaslapā ziedotāju sarakstā ir norādīts, ka 2007. gadā A. Kovaļevska ir veikusi mērķziedojumu portālam politika.lv. Turpat atrodams arī 10. Saeimas deputātes Rasmas Kārkliņas (Vienotība) vārds.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais