Āboltiņa: iespēja, ka tiesībsarga amatā neievēl nevienu no izvirzītajiem kandidātiem, ir reāla

Situācija, ka tiesībsarga amatā jaunnedēļ neievēl nevienu no patlaban izvirzītajiem kandidātiem - ne juristu Juri Jansonu, ne tiesnesi Anitu Kovaļevsku -, ir reāls, atzīst Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ("Vienotība").

Latvijas Radio piektdien viņa atzina, ka šādas baumas žurnālistu starpā klīst un tik tiešām tas "arī varētu būt reāls scenārijs".

Atbildot uz jautājumu par iebildumiem pret Jansona kandidatūru, Āboltiņa atgādināja, ka "Saskaņas centra" virzītais un Zaļo un zemenieku savienības (ZZS) atbalstītais kandidāts savulaik strādājis ZZS pārraudzībā bijušajā e-lietu sekretariātā.

"Un pēc tā, kādā veidā, kā mēs redzam, kā ZZS vada savas ministrijas, diezgan neticams ir arguments, ka šis cilvēks ir absolūti nezināms un tā nejauši no vienas valsts iestādes aizgājis uz otru," skepsi pauda "Vienotības" pārstāve.

Turklāt, viņasprāt, Kovaļevska sevi iepriekš pierādījusi kā zinošu speciālsitu tieši cilvēktiesību jomā, kamēr Jansons saistībā ar šādiem jautājumiem nav licis izskanēt savam vārdam.

Tomēr vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja atgādināja, ka balsojums par tiesībsarga amata kandidātiem parlamentā ir aizklāts, tādēļ vēl var nest pārsteigums, kā tas noticis jau ne vienu reizi vien. "Kā mēs zinām, parlamenta aizklātie balsojumi, mēdz izcelties ar pārsteigumiem," norādīja "Vienotības" pārstāve.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais