"Vienotība" tiesībsarga amatam virzīs juristi Anitu Kovaļevsku

Apvienība "Vienotība" tiesībsarga amatam izvirzīs juristi Anitu Kovaļevsku.

Par to žurnālistus ceturtdien informēja "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Zaķis norādīja, ka Kovaļevska ir pieredzējusi juriste, cilvēks ar labu reputāciju un "neapšaubāmi labākais kandidāts uz šo amatu".

Viņš arī sacīja, ka, par spīti koalīcijas partneru Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) jau iepriekš paustajam atbalstam "Saskaņas centra" virzītajam Jurim Jansonam, "Vienotība" balsojumā par tiesībsarga amata kandidātu tomēr cer uz daļas deputātu atbalstu apvienības virzītajai kandidātei, kā arī opozīcijas balsīm.

Jau vēstīts, ka oficiāli pieteikt kandidātus tiesībsarga amatam saskaņā ar Saeimas Frakciju padomes lēmumu iespējams līdz ceturtdienas, 17.februāra, plkst.17.

Līdz šim oficiāli izvirzīts ir tikai viens kandidāts - opozīcijā esošā "Saskaņas centra" pieteiktais jurists Juris Jansons, kuram atbalstu jau paudusi arī koalīcijā esošā ZZS.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais