"Vienotība" vēl varētu izvirzīt savu kandidātu tiesībsarga amatam

"Vienotība" vēl nav atteikusies no sava kandidāta izvirzīšanas tiesībsarga amatam, aģentūrai BNS apstiprināja "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Ilze Viņķele.

Pēc viņas teiktā, apvienībai vēl ir vairāki pretendenti. Lēmums par kandidāta virzīšanu tikšot pieņemts ceturtdien.

"Vienotība" vispirms sagaidīšot, kad "Saskaņas centrs" (SC) oficiāli izvirzīs Juri Jansonu, kam trešdien atbalstu izteica arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti.

Trešdienas vakarā notika “Vienotībā” ietilpstošās partijas“Jaunais laiks” valdes sēde. Partijas sabiedrisko attiecību speciāliste Laila Timrota aģentūrai BNS sacīja, ka “vēl ir uzrunājami cilvēki, tā ka vēl ir iespēja izvirzīt kandidātu”.

Timrota norādīja, ka “Vienotība” uz frakciju aicinās arī Jansonu, “jo jebkuram kandidātam ir jābūt uzklausītam”.

Jau vēstīts, ka ZZS Saeimas frakcijas deputāti trešdien nolēma atbalstīt Jansonu. Tādējādi Jansonam jau pašlaik ir pietiekams balsu skaits - SC un ZZS kopā ir 51 balss.

Balsojums par jauno tiesībsargu Saeimā varētu notikt 24.februārī, iepriekš aģentūrai BNS pieļāva "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Esošajam tiesībsargam Romānam Apsītim pilnvaras beidzas 28.februārī.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais