Mūrniece un Pencis ar arodbiedrības priekšsēdētāju runās par VUGD priekšnieka amata kandidātiem

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece ("Vienotība"), Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone un atlūgumu iesniegusais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Ainars Pencis trešdien tiksies ar Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un Transporta darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāju Juri Kalniņu, aģentūru BNS informēja Iekšlietu ministrija.

Ministre norāda, ka šīs tikšanās laikā no arodbiedrības vēlas dzirdēt priekšlikumus par nākamā VUGD priekšnieka kandidatūrām un pārrunāt atlases kritērijus. Pagaidām spilgtu šā amata kandidatūru neesot, tāpēc ministre ir atvērta gan arodbiedrību, gan citu organizāciju piedāvājumiem. Tāpat nākamā VUGD priekšnieka izvēlē iniciatīva tiek sagaidīta arī no Penča.

Savukārt Pencis aģentūrai BNS atzina, ka izvirzīs vairākus kandidātus VUGD priekšnieka amatam. Viņš teica, ka izvirzīšot vairākus kandidātus un tad lai atbilstošāko izvēlas iekšlietu ministre. Pagaidām virzīšana nedegot, taču Pencis marta sākumā plānojot vairāk pieķerties šim procesam. "Kad atgriezīsies ministre no atvaļinājuma, tad sarunāsim. Katrā ziņā mums ir tādi cilvēki," norādīja Pencis.

VUGD priekšniekam esot padomā kandidāti, taču viņš nekomentēja, vai tas ir kāds no vietniekiem vai reģionu pārvalžu priekšniekiem.

Pencis vēlreiz apliecināja, ka atlūgumu viņam neesot uzspiedusi rakstīt Mūrniece. "Ja nebūtu bijis šā starpgadījuma, tad varbūt pēc pāris nedēļām būtu bijis [atlūgums], un jebkurā gadījumā es biju noteicis, ka iešu pensijā. Tā ka nekāda spiediena nebija," klāstīja Pencis.

Jau ziņots, ka Pencis pagājušajā nedēļā iesniedza atlūgumu pēc tikšanās ar Mūrnieci, kurai sniedza paskaidrojumus par saviem emocionālajiem izteikumiem saistībā ar tiesas spriedumu Talsu traģēdijas lietā. Pencis nolēmis doties izdienas pensijā, taču darbu vēl turpinās līdz 1.aprīlim.

Svarīgākais