Ādažu novada mērs Breidaks iesniedz paskaidrojumus VARAM

Ādažu novada mērs Normunds Breidaks otrdien iesniedza paskaidrojumus vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Raimondam Vējonim (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) par domes rīcību ar mantu un finanšu līdzekļiem, aģentūrai BNS apstiprināja Breidaks.

Ministrs iepriekš paziņoja, ka meklēs likumīgu veidu, kā Breidaku no mēra amata atbrīvot.

Breidaks savukārt ir apņēmības pilns meklēt risinājumu uzņemtajām pirmpirkuma tiesībām par vērienīgo ēku “Gaujas centrs”. Viņš sacīja, ka tas tiks rasts mēneša laikā, esot iespējami vairāki varianti, par kuriem pašvaldībā notiks diskusijas.

“Pirmpirkuma tiesības tiks realizētas, tikai jautājums, kad valdība to atļaus,” aģentūrai BNS teica Breidaks, uzsverot, ka šī ēka pašvaldībai ir nepieciešama.

Jau ziņots, ka 2009.gadā Ādažu novada dome nolēma izmantot pirmpirkuma tiesības par vērienīgas ēkas “Gaujas centrs” iegādi, kas izmaksātu deviņus miljonus eiro. Pirmpirkuma tiesību izpilde ir atlikta uz nenoteiktu laiku.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) uzskata, ka pašvaldība nevarēja uzņemties šādas saistības, jo tam nebija finansējuma avota un pašvaldība nav spējīga uzreiz šādu summu samaksāt.

VARAM arī uzskata, ka dome piekritusi maksāt paaugstinātu telpu lietošanas maksu, kas ir pamatota vienīgi ar iznomātāja SIA "Gaujas centrs" nespēju pildīt savas saistības pret kreditoriem, nevis kādiem citiem iemesliem.

Svarīgākais