Lems par Saskaņas centra ieteikto kandidatūru tiesībsarga amatam

Koalīcijas spēks - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde - šodien lems par „Saskaņas centra” (SC) ieteikto Juri Jansonu tiesībsarga amatam.

Pagaidām neviena kandidatūra nākamajam Tiesībsarga biroja vadītāja amatam oficiāli nav izvirzīta.

Brigmanis sacīja, ka valdes locekļi izlems vai aicināt Jansonu uz frakcijas sēdi, lai ar viņu iepazītos tuvāk. Iepriekš sarunā ar BNS viņš teica, ka “ir pozitīvi, ka cilvēks ir gatavs lieliem izaicinājumiem”.

"Esmu vienmēr bijis pret elkiem. Amatos ir jāvirza jauni cilvēki," viņš sacīja.

SC līderis Jānis Urbanovičs sacīja, ka Jansonu tiesībsarga amatam virzīs tikai tādā gadījumā, ja viņu atbalstīs kāda no koalīcijas partijā – „Vienotība” vai ZZS.

Jansons ieguvis jurista izglītību, viņam ir sociālo zinātņu maģistra grāds ekonomikā, kā arī viņš ir Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas Studiju fakultātes doktorants. 2009.gadā Jansons tika iecelts par apdrošināšanas sabiedrības "RSK apdrošināšanas AS" (RSK) likvidato

Jansons savulaik strādājis Latvijas Bankā, bijis Tieslietu ministrijas Juridiskās palīdzības administrācijas direktors. Jansons bijis e-lietu sekretariāta vadītājs, strādājis arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā (RAPLM) valsts sekretāra vietnieka amatā.

Jau ziņots, ka Saeimas deputātiem līdz šim nav izdevies izvirzīt kandidātu Tiesībsarga biroja vadītāja amatam, jo trīs uzrunātie cilvēki no piedāvājuma kandidēt atteikušies. Termiņš kandidāta izvirzīšanai tika pagarināts. Esošajam tiesībsargam Romānam Apsītim pilnvaras beidzas februārī.

Svarīgākais