Mūrniece prasīs Pencim paskaidrot viņa emocionālos izteikumus par spriedumu Talsu traģēdijas lietā

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece paskaidrojumu sniegšanai izsaukusi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieku Ainaru Penci saistībā ar viņa emocionālajiem izteikumiem presē par tiesas spriedumu Talsu traģēdijas lietā. Ministre, kura pašlaik uzturas vizītē Lietuvā, uzskata, ka šādi VUGD priekšnieka izteikumi nav pieņemami, aģentūrai BNS apstiprināja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Augstākās tiesas (AT) Senāts trešdien atstāja spēkā iepriekšējās tiesu instances spriedumu, ar kuru valstij VUGD personā Talsu traģēdijā cietušajam puisim jāizmaksā 100 tūkstoši latu. Spriedums nav pārsūdzams.

Pencis uz spriedumu plašsaziņas līdzekļos reaģēja ar dažādiem emocionāliem izteikumiem.

"Man ir tāda sajūta, ka tiesa atriebjas visiem par to, ka viņiem algas nav pieliktas. Kur 100 tūkstoši latu? Tur jau divas ugunsdzēsēju daļas jāslēdz ciet. Ja tiek apmierinātas arī pārējās prasības, tad lai tiesa konkrēti parāda, kur vajag slēgt tās ugunsdzēsēju daļas. Es nevaru pieņemt lēmumu, vai depo jāslēdz Daugavpilī vai citur," emocionāli iepriekš aģentūrai BNS teica Pencis.

"Nevar šī paaudze atbildēt par tiem grēkiem, kas ir bijuši pirms 15 gadiem. Piekrītu, ka bija grēki, bet tajā laikā cilvēkiem tika samaksāts. Tagad pēc 15 gadiem taisa jaunu biznesa plānu, jaunas tiesāšanās..." piebilda VUGD priekšnieks.

Svarīgākais