Prasa Balvu novada mēra demisiju

Balvu novada dome ceturtdien lems par pašreizējā domes priekšsēdētāja Jāņa Trupovnieka (TB/LNNK) atbrīvošanu no amata, liecina domes sēdes darba kārtība.

Balvu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Iluta Mežule aģentūru BNS informēja, ka iesniegumu ar Trupovnieka demisijas pieprasījumu parakstījuši desmit no 15 domes deputātiem - Andris Kazinovskis (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS), Ināra Ņikuļina (Tautas partija, TP), Ivans Baranovs ("Saskaņas centrs", SC), Līga Kozlovska (TP), Normunds Dmitrijevs (SC), Egons Salmanis (ZZS), Anita Petrova (TP), Aivars Kindzuls (LPP/LC), Svetlana Pavlovska (SC) un Pēteris Ozoliņš (ZZS).

Demisijas pieprasījuma vēstulē norādīts, ka Trupovnieks piekopjot autoritatīvu vadības stilu, varas uzurpēšanu un patstāvīgu sava viedokļa uzspiešanu, risinot organizatoriskos un saimnieciskos jautājumus. Viņam tiek pārmestas kļūdas pašvaldības institucionālās sistēmas izveidē un kadru komplektēšanā, klaja mobinga kultivēšana, augstprātīga attieksme pret padotajiem, komunikācijas trūkums, neprasme koordinēt domes administrācijas darbinieku un pašvaldības institūciju darbību, kas rezultējies ar biežu kadru mainību un neveselīgu mikroklimatu kolektīvā.

Visbeidzot deputāti pārmet Trupovniekam bezprincipiālu attieksmi pret viņam pietuvināto struktūrvienību vadītājiem, kas degradējot darba organizāciju pašvaldībā, grauj novada pašvaldības un domes prestižu.

Ko deputāti izvirzījuši par nākamo novada domes priekšsēdētāja amata kandidātu, pašlaik vēl netiek atklāts, tas būs zināms ceturtdien.

Svarīgākais