Endziņš atteicies no kandidēšanas uz tiesībsarga amatu

Bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aivars Endziņš aicināts kandidēt uz tiesībsarga amatu, taču no šī piedāvājuma viņš ir atteicies.

Latvijas Televīzija ceturtdien vēstīja, ka uz tiesībsarga amatu Saeimas frakcijas varētu virzīt A. Endziņu, lai arī pret to iebildumi varētu būt Zaļo un zemnieku savienībai.

Savukārt A. Endziņš aģentūrai BNS uzsvēra, ka kandidēt neesot piekritis. "Nē, nepiekristu," strikti sacīja A. Endziņš.

Jau vēstīts, ka iepriekš "Saskaņas centra" (SC) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins aģentūrai BNS norādīja - trīs lielākās Saeimas frakcijas varētu vienoties par vienu tiesībsarga amata kandidātu. Viņš atzina, ka patlaban notiek partiju sarunas starp Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), “Vienotību” un SC.

Savukārt “Vienotības” Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, atbildot uz šo jautājumu, bija strups un atteicās komentēt iespējamību, ka trīs partijas varētu vienoties par vienu tiesībsarga amata kandidātu. "Nemēģiniet ķidāt procesu! Līdz 10.februārim ir jāpiesaka [kandidāti], un tad būs laiks diskutēt par visām kandidatūrām," vien norādīja Zaķis.

Tiesībsarga amata kandidāti jāizvirza līdz 10.februārim. Līdzšinējā tiesībsarga Romāna Apsīša pilnvaras amatā beidzas 1.martā.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais