Saistībā ar uzbrukumu Jēkabpils spēļu zālei aizturēti divi specvienības "Alfa" darbinieki

© D. Gagunovs, (Brīva Daugava)

Divi no šodien Jēkabpilī notikušās bruņotās laupīšanas aizturētajiem ir policijas specvienības "Alfa" darbinieki, bet vēl divi - Valsts policijas Tukuma iecirkņa darbinieki.

Ņemot vērā šos faktus, iekšlietu ministre Linda Mūrniece uz dienesta pārbaudes laiku no pienākumu pildīšanas atstādinājusi Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Intu Ķuzi.

Saistībā ar to, ka divi no aizturētajiem ir Valsts policijas Tukuma iecirkņa darbinieki, kas iepriekš jau atstādināti no pienākumu pildīšanas cita kriminālprocesa ietvaros, tiks veikta dienesta pārbaude Zemgales reģiona pārvaldē, kuru vada Haralds Laidiņš. Viņš pats turpina pienākumu pildīšanu.

Jau ziņots, ka otrdienas rītā bruņotā uzbrukumā spēļu zālei Jēkabpilī bojāgājis policijas darbinieks, divi policisti ievainoti, viens no tiem smagi, nra.lv informēja Valsts policijā.

Pēc sākotnējās informācijas, šodien, pēc pulksten 9 kādā spēļu zālē "Fēnikss" Jēkabpilī iegāja pieci bruņoti vīrieši, kas mēģināja izdarīt laupīšanu. Spēļu zāles apsargs paspēja nospiest trauksmes pogu, un uz notikuma vietu nekavējoties izbrauca Valsts policijas darbinieki, kā arī apsardzes firmas darbinieki.

Pakaļdzīšanās laikā starp policijas darbiniekiem un uzbrucējiem sākās apšaude, kuras laikā nāvējošas traumas guva viens policijas darbinieks. Ievainoti vēl divi policijas darbinieki, viens no tiem guvis smagus ievainojumus. Policistu bandītus aizturēja Jēkabpils teritorijā, Bebru rajonā.

Šobrīd policijas darbinieki ir aizturējuši piecus uzbrucējus, no kuriem trīs ir ievainoti. Viens laupītājs ir no Rēzeknes, vēl viens - no Jelgavas, liecina nra.lv rīcībā esošā informācija.

Saistībā ar uzbrukumu spēļu zālei Jēkabpilī aizturētie divi Tukuma policijas darbinieki savulaik turēti aizdomās par kukuļņemšanu, taču ar arodbiedrības atbalstu un tiesas lēmumu vēlāk atjaunoti amatā. Abi bijušie policisti ir brāļi uzvārdā Hristofordi, žurnālistiem otrdien sacīja iekšlietu ministre Mūrniece.

Uz notikuma vietu ir izbraucis Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs un Valsts policijas Zemgales reģiona priekšnieks Haralds Laidiņš, kā arī speciāla Valsts policijas izmeklēšanas grupa, ieskaitot kriminālistikas ekspertus.

Šodien Iekšlietu ministrijā notiek donoru diena, un visi Iekšlietu sistēmas darbinieki ir aicināti nodot asinis, lai atbalstītu cietušos policijas darbiniekus

Šodien cietušajiem Valsts policijas darbiniekiem tiks sniegts pilns medicīniskais atbalsts, kā arī Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centra direktoram Uģim Iskrovam un Iekšlietu ministrijas poliklīnikas direktoram Didzim Āzenam uzdots sekot līdzi apšaudē cietušo policistu ārstēšanai, - norāda iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Mūrniece izsaka līdzjūtību apšaudē bojā gājušā policista radiniekiem un personīgi rūpēsies, lai apšaudē cietušie policijas darbinieki saņemtu maksimāli nepieciešamo atbalstu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais