Vienkāršos Valsts kancelejas struktūru, par trim amata vietām samazinās štatu

Šodien stājas spēkā premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") apstiprinātās izmaiņas Valsts kancelejas struktūrā un reglamentā, kas paredz to vienkāršot, aģentūru BNS informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta pārstāve Laine Kučinska.

Patlaban Valsts kancelejā strādā 119 darbinieku, Ministru prezidenta biroju ieskaitot. Stājoties spēkā reglamenta izmaiņām, Valsts kancelejas štatu saraksts ir samazināts par trim amata vietām, taču darbs pie Valsts kancelejas funkciju pārskatīšanas turpināsies arī šogad, pastāstīja Kučinska.

Ar izmaiņām tiks likvidēti līdzšinējie Valsts kancelejas direktora divu vietnieku amati, un turpmāk šos pienākumus papildus līdzšinējiem amata pienākumiem pildīs Juridiskā departamenta vadītājs.

Visas Valsts kancelejas struktūrvienības turpmāk būs tieši pakļautas direktoram, bet Politikas koordinācijas departaments tiks pārveidots par Stratēģiskās analīzes departamentu.

Jaunizveidotā Stratēģiskā analīzes departamenta galvenie uzdevumi būs analītisko izvērtējumu sagatavošana par aktuāliem rīcībpolitikas jautājumiem, dalība vienotas valsts politikas plānošanas koordinācijā un īstenošanā, priekšlikumu sniegšana par valsts attīstības prioritātēm, valdības rīcības plāna izstrāde, valsts pārvaldes un cilvēkresursu attīstības politikas izstrāde un koordinācija, konsultēšana civildienesta jomā, priekšlikumu izstrāde valsts pārvaldes iestāžu un atbilstošo budžeta programmu optimizācijā, kā arī, sadarbībā ar Valsts administrācijas skolu nodrošināt personāla apmācības plānošanu, piedalīties Eiropas Savienības struktūrfondu un citu finanšu un atbalsta instrumentu ieviešanā.

Kopumā Valsts kancelejas direktora tiešā pakļautībā darbosies desmit departamenti un nodaļas.

Kučinska arī atgādināja, ka jaunā Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane pirms stāšanās amatā pauda, ka viņas darbības prioritātes būs saistītas ar Valsts kancelejas funkciju pārskatīšanu un valsts pārvaldes darbību reglamentējošo dokumentu revīziju, lai samazinātu administratīvo slogu valsts pārvaldē un efektivizētu Valsts kancelejas un ministriju sadarbību, kā arī valsts pārvaldes dialoga uzlabošanu ar sabiedrību.

Valsts kanceleja ir centrālā valsts pārvaldes iestāde, kas ir tieši pakļauta Ministru prezidentam. Iestādes galvenie uzdevumi ir Ministru kabineta darba un komunikācijas ar sabiedrību nodrošināšana, kā arī valsts pārvaldes attīstības politikas izstrāde un ieviešana.

Svarīgākais