No LPP/LC nolēmuši izstāties aptuveni 20 liepājnieki, partiju grasās pamest arī citu nodaļu biedri

No politisko partiju apvienības "Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš"" (LPP/LC) nolēmuši izstāties aptuveni 20 liepājnieki - LPP/LC aktīvākie biedri, to vidū partijas valdes loceklis Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis.

Aģentūrai BNS Vilnītis pastāstīja, ka pagājušonedēļ notika LPP/LC Liepājas nodaļas aktīvāko biedru sanāksme, kurā visi nolēmuši uzrakstīt iesniegumu par izstāšanos no partijas. Partiju nolēmuši pamest uzņēmēji Gunvaldis un Tālivaldis Vēsmiņi, ārste Laila Atiķe, uzņēmuma "Elme Messer Metalurgs" vadītājs Silvis Fridrihsons, uzņēmuma "Liepājas metalurgs" personāla daļas vadītājs Atis Deksnis, "Latvijas gāzes" Liepājas iecirkņa vadītājs Aivars Ķirsis un citi.

Viņš norādīja, ka no LPP/LC plāno izstāties arī vairāki valdes locekļi un citu partijas nodaļu pārstāvji, tostarp atsevišķu novadu vadītāji.

Šonedēļ visi LPP/LC biedri, kas nolēmuši izstāties no partijas, plāno nākt klajā ar kopīgu paziņojumu.

No LPP/LC Liepājas nodaļas pirmais lēmumu izstāties no partijas pieņēmis Vilnītis. Viņš atzina, ka tas nav pēkšņs lēmums - viņš par to izšķīries jau pirms 10.Saeimas vēlēšanām.

"Vēlos uzsvērt, ka mans nodoms nav šķelt partiju. Es partijā iestājos, lai demokrātiskā veidā aizstāvētu kristīgās vērtības gan sabiedrībā, gan politikā. Taču redzu, ka pašlaik šī ideoloģija - partijas identitāte - ir zudusi. Mēs paļāvāmies un uzticējāmies līderiem, kuri dominēja, un komandas darbs nebija tik izteikts, kādam tam vajadzētu būt," klāstīja Vilnītis.

Viņš sacīja, ka partijas vadības stils drīzāk ir autoritārs un tam ir sekas - sliktie rezultāti 10.Saeimas vēlēšanās. Partija ieguvusi ļoti mazu pārstāvniecību parlamentā, līdz ar to LPP/LC mērķus ir grūti izpildīt.

Vilnītis arī neslēpa, ka neatbalsta LPP/LC sadarbību ar Tautas partiju un viņam nav pieņemams partijas pēdējais paziņojums par spēku apvienošanu ar politisko partiju apvienību "Saskaņas centrs" (SC), veidojot Rīgas domes frakcijas bloku.

Pēc izstāšanās no LPP/LC Vilnītis pagaidām neplāno pievienoties kādam citam politiskajam spēkam un Liepājas domē strādās kā bezpartejisks deputāts. Viņš gan minēja, ka vairākas partijas viņu jau uzrunājušas, aicinot tajās iestāties.

Tuvākajā laikā par izstāšanos no LPP/LC lems arī partijas Grobiņas nodaļas biedri. Grobiņas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Neimanis aģentūrai BNS apstiprināja, ka arī viņš nolēmis izstāties no LPP/LC.

Svarīgākais